Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:47

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας

1745 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/11/2017, 4:07 μμ | 0 σχόλια

 

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική ομάδα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης γυναικών από το εξωτερικό.

Ειδικότερα μετά από διερεύνηση υπόθεσης σεξουαλικής εκμετάλλευσης δύο γυναικών υπηκόων Ουκρανίας, αποκαλύφθηκε η δράση της προαναφερόμενης εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, εντόπιζαν τα θύματα τους σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής και εκμεταλλευόμενα την δεινή τους οικονομική κατάσταση, αποσπούσαν την συναίνεση τους προκειμένου να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, τις εγκαθιστούσαν σε ξενοδοχεία και σε οικίες και ακολούθως, με τη χρήση ψυχολογικής βίας, προέβαιναν στη γενετήσια εκμετάλλευση τους μέσω κέντρων διασκέδασης ( strip show ) ή οίκων ανοχής.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα της πρακτικής που ακολουθούσαν τα μέλη της οργάνωσης, ήταν το γεγονός ότι κατάρτιζαν εικονικά συμβόλαια εργασίας τα οποία επιδείκνυαν στα θύματα, σύμφωνα με τα οποία τις υποχρέωναν σε εργασία προκειμένου να τους αποπληρώνουν υποτιθέμενο χρέος που προέκυπτε από την μεταφορά τους στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στις 24-11-2017 το βράδυ σε ένα κέντρο διασκέδασης (srip show) στην Καλλιθέα καθώς και σε τέσσερις οίκους ανοχής στην Αθήνα και δύο στην Κόρινθο, συνελήφθησαν πέντε άτομα (τέσσερις Έλληνες και μία υπήκοος Βουλγαρίας) για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για μαστροπεία καθώς και τρία άτομα για σωματεμπορία.

Επιπλέον, στην ίδια επιχείρηση συνελήφθησαν 14 άτομα κατηγορούμενα για διάφορα αδικήματα (παραβίαση σφραγίδων, πλαστογραφία, αντίσταση, περί όπλων, διευκόλυνση ακολασίας άλλων κλπ).

Από τις έρευνες σε χώρους και οίκους ανοχής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– το χρηματικό ποσό των -12.670- ευρώ,
– πιστόλι,
– ποσότητα κοκαΐνης βάρους -13,5- γραμμαρίων,
– ζυγαριά ακριβείας,
– πλήθος πλαστών συμβολαίων εργασίας,
– πλήθος εγγράφων και σημειώσεων και
-τέσσερα κινητά τηλέφωνα

Πρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν προβεί στην κατ’ επάγγελμα γενετήσια εκμετάλλευση και προαγωγή στην πορνεία τουλάχιστον -22- γυναικών.

Περαιτέρω, σε δύο γυναίκες-θύματα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

 

ΠΗΓΗ : Zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα