Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:58

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας: «Οι προβλέψεις του διαγωνισμού του Ε.Σ.Ρ. δικαιώνουν την προσπάθεια για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου».

1485 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 29/11/2017, 4:17 μμ | 0 σχόλια

 

 

Η δημοσίευση της προκήρυξης του διαγωνισμού του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ( Ε.Σ.Ρ.) για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί το καθοριστικό βήμα για την παύση του άναρχου καθεστώτος εντός του οποίου λειτουργούν τα κανάλια για σχεδόν τρεις δεκαετίες. Ένα καθεστώς που υπονόμευσε διαχρονικά το δημόσιο συμφέρον, έχοντας ως μοναδικό σκοπό τη διατήρηση των σχέσεων διαπλοκής ανάμεσα στις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.

Οι προβλέψεις του διαγωνισμού του Ε.Σ.Ρ. για την καταβολή τιμήματος που αφορά στη χρήση του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων, για τη θέσπιση κανόνων που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και για την ποιότητα του τηλεοπτικού προϊόντος, δικαιώνει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Επιπλέον, αποτελούν εγγύηση για τη θεμελίωση της επόμενης ημέρας σε ένα στέρεο πλαίσιο που θα σέβεται τους εργαζόμενους και τους κανόνες της Δημοκρατίας.

Στηρίζουμε, ολόπλευρα, την απόφαση του Ε.Σ.Ρ. να προχωρήσει στην προκήρυξη του διαγωνισμού. Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνδράμουν, ώστε η διαδικασία να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Γραφείο Τύπου Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα