Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:02

Σύσκεψη για το μέλλον του ΤΕΙ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα

1222 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/10/2017, 4:16 μμ | 0 σχόλια

 

Σε συνέχεια της πρόσκλησης του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, σύσκεψη με θέμα τις προωθούμενες αλλαγές στον χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην οποία παρέστησαν ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο νεοεκλεγείς Πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου κ. Αναστάσιος Τσίνας, η Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων κα Ελευθερία Δογορίτη και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δονάτος Μαρτίνης.

Ο κ. Πρύτανης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προωθούμενες αλλαγές (συνένωση ΤΕΙ Ηπείρου και Πανεπιστημίου Ιωαννίνων) οι οποίες προβλέπουν την κατάργηση του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων που εδρεύει στην Ηγουμενίτσας, διαγράφοντας ουσιαστικά την Ηγουμενίτσας από τον Ακαδημαϊκό χάρτη. Αντίμετρο στην προωθούμενη κατάργηση προτείνεται η λειτουργία δύο τμημάτων επίπεδου «ΙΕΚ».

Οι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν έντονα σε όσα ακούστηκαν και ζήτησαν άμεσα να αποσυρθεί η πρόταση και να εξεταστεί η δυνατότητα λειτουργίας ενός τουλάχιστον Πανεπιστημιακού Τμήματος στην Ηγουμενίτσα.

Επειδή το θέμα αφορά όλους, ο κ. Δήμαρχος θα καλέσει σε διευρυμένη ανοιχτή σύσκεψη τους φορείς την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας.

Γραφείο Δημάρχου
Ηγουμενίτσας

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα