Τρίτη, 23/04/2024 | 12:33

Ολοκλήρωση επίσκεψης Υφυπουργού Παιδείας, Δημήτρη Μπαξεβανάκη, στην Πρέβεζα.

1457 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/10/2017, 5:05 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με εκπαιδευτικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς συναντήθηκε ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων  κ. Δημήτρης Μπαξεβανάκης κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις 19 και 20 Οκτωβρίου στην Πρέβεζα. Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο βουλευτής Ν. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κώστας Μπάρκας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου,  κα Αγγελική Φωτεινού και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, κ. Κώστας Καμπουράκης.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου επισκέφθηκε το Δημόσιο ΙΕΚ Πρέβεζας και το Εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) της πόλης. Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός παρευρέθηκε σε ανοικτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεοφάνειο Αίθουσα, όπου μίλησε για τις εξελίξεις στη Δημόσια Εκπαίδευση.

Σήμερα, Παρασκευή 20 Οκτωβρίου ο Υφυπουργός Παιδείας επισκέφθηκε το 1ο ΓΕΛ Πρέβεζας, όπου συνομίλησε με εκπαιδευτικούς και μαθητές/-τριες. Ακολούθως,  πραγματοποίησε επίσκεψη στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας, όπου συνομίλησε με  υπηρεσιακούς παράγοντες της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Παιδείας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Τμήμα Λογιστικής του ΤΕΙ Πρέβεζας, όπου διαπίστωσε και εξήρε το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό για την εξαιρετική δουλειά, η οποία γίνεται. Έπειτα, ο Υφυπουργός Παιδείας πραγματοποίησε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, κ. Μπαΐλη, καθώς και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, κ. Ιωάννου.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Μπαξεβανάκης υπογράμμισε πως η τωρινή κυβέρνηση σταμάτησε τον κατήφορο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και αντέστρεψε την κατάσταση, αφού μετά από 8 χρόνια  συνεχούς μείωσης των δαπανών, το 2016 υπήρξε σταθεροποίηση και το 2017 υπήρξε μια μικρή αύξηση των δαπανών για την εκπαίδευση  κατά 5%.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Παιδείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνολική και συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, στις αλλαγές που έχουν υλοποιηθεί στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με την αναμόρφωση της δομής του Επαγγελματικού Λυκείου και τη διεύρυνση της πρόσβασης σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που έδωσε τη δυνατότητα σε αρκετούς αποφοίτους να μπουν ακόμα και σε σχολές υψηλής ζήτησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, επίσης, ο Υφυπουργός  στην καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους – Τάξης Μαθητείας» που ξεκινά άμεσα  κι αφορά σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ. να εισαχθούν ομαλά και με ασφάλεια στην αγορά εργασίας με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και πιστοποίηση επιπέδου 5, βάσει του Εθνικού και Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων.  Ο κ. Μπαξεβανάκης σημείωσε ότι ο θεσμός αυτός σε συνδυασμό με τη συνολική αναβάθμιση των ΕΠΑ.Λ. θα ωφελήσει και στην τοπική ανάπτυξη, καθώς περισσότεροι απόφοιτοι θα επιλέγουν τομείς που παρέχουν ειδίκευση σε επαγγέλματα που χρειάζεται η τοπική κοινωνία.

Σε ό,τι αφορά τα ολιγομελή τμήματα των ΕΠΑ.Λ., ο κ. Μπαξεβανάκης υπογράμμισε «Η ευαισθησία της κυβέρνησης για την Παιδεία αποδεικνύεται, επίσης, από το γεγονός ότι λειτουργούν πανελλαδικά 1.460 ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑ.Λ. – χωρίς τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου – λόγω της πολιτικής μας βούλησης να υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης».

Αναφορικά με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τ.Ε.Ι. Πρέβεζας, ο κ. Μπαξεβανάκης διαβεβαίωσε σε όλους τους τόνους  ότι θα συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του.

Η επίσκεψη του Υφυπουργού Δ. Μπαξεβανάκη  στην Πρέβεζα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

 

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.  Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα