Πέμπτη, 28/03/2024 | 15:45

Θανάσης Καββαδάς βουλευτής Λευκάδας : ΤΟ ΤΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ

2146 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/10/2017, 3:51 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Μετά τη χθεσινή συνάντηση που είχα στο υπουργείο Παιδείας με πρωτοβουλία του υπουργού, και με τη συμμετοχή φορέων των Επτανήσων για το θέμα της ενοποίησης του ΤΕΙ με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο επισημαίνω τα εξής:

 

  1. Η εισήγηση της συσταθείσας επιτροπής, αποτελούμενης από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και του Ιόνιου Πανεπιστημίου φαίνεται ότι καταλήγει, μέχρι σήμερα, στην εξαίρεση της Λευκάδας από έδρα ενός έστω τμήματος του Πανεπιστημίου, εξαιτίας όπως λένε «ακαδημαϊκών» κριτηρίων.
  2. Αναρωτιέμαι αν στη βάση αυτής της πρώτης εισήγησης, η Λευκάδα ανήκει στα Ιόνια Νησιά ή καθίσταται νησί 2ης κατηγορίας των Ιονίων Νήσων.
  3. Όταν ένα Πανεπιστήμιο με γεωγραφική έδρα εκτείνεται σε όλη την Περιφέρεια, αδυνατώ να καταλάβω πως η Λευκάδα δεν περιλαμβάνεται σε αυτή.
  4. Σε κάθε περίπτωση, μετά από επαφές που είχα όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα με κάθε αρμόδιο, έχω επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, ότι το ΤΕΙ Λευκάδας κινδυνεύει με οριστική απομάκρυνση από το νησί μας.
  5. Επιμένω ότι η Λευκάδα θα πρέπει να εξακολουθήσει να φιλοξενεί τμήμα ή τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, όχι μόνο διότι δεν μπορεί να είναι το μοναδικό νησί των Ιονίων που δεν θα διαθέτει κάτι τέτοιο, αλλά και διότι έχει σαφή πλεονεκτήματα, όπως αυτό της οδικής πρόσβασης, κάτι το οποίο λειτουργεί επ΄ ωφελεία των φοιτητών και του επιστημονικού προσωπικού.
  6. Ο διάλογος όπως ειπώθηκε από τον υπουργό Παιδείας συνεχίζεται, ωστόσο εγώ από την πλευρά μου καλώ τους Λευκαδίτες από όποια θέση και εάν βρίσκονται να είναι σε εγρήγορση, γιατί καμία από τις προτάσεις που τέθηκαν στο τραπέζι, όπως αυτή περί προγραμμάτων διετούς φοίτησης για τους απόφοιτους Λυκείων, δεν μας ικανοποιεί. Δεν θα μας ρίξουν στάχτη στα μάτια.
  7. Ελπίζω ότι το υπουργείο Παιδείας θα λάβει υπόψη του το γεγονός, ότι ένα αποκεντρωμένο Πανεπιστήμιο πρέπει να έχει τμήματα σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Οι όποιες αδυναμίες που προβάλλονται ως επιχειρήματα μπορούν να μετεξελιχθούν σε πλεονεκτήματα εάν υπάρχει πολιτική και κυβερνητική βούληση.
  8. Το γιατί και πώς φτάσαμε σε αυτό το σημείο δεν είναι ώρα να αναζητηθεί. Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν ευθύνες και θα αποδοθούν όταν πρέπει.
  9. Εγώ από την πλευρά μου θα συνεχίσω να προσπαθώ για την επίτευξη του στόχου παραμονής και αναβάθμισης του ΤΕΙ Λευκάδας με όλες μου τις δυνάμεις.
  10. Αναμένουμε τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα