Παρασκευή, 29/03/2024 | 11:57

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν.Πρέβεζας για την αποκατάσταση της λειτουργίας της παθολογικής κλινικής

1134 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/10/2017, 2:54 μμ | 0 σχόλια

 

 

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΈΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 02/11/2017 ώρα 13:00μμ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

Συνάδερφοι, μόνο λίγα εικοσιτετράωρα πέρασαν από την ολοκλήρωση του αναπτυξιακού συνεδρίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στα Ιωάννινα, λίγα εικοσιτετράωρα πέρασαν και από τους πανηγυρισμούς τους πως και στον χώρο της Υγείας όλα βαίνουν με θαυμάσιο τρόπο. Τώρα όμως που οι φιέστες τελείωσαν και η σκόνη των πανηγυρισμών κατάπεσε, στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας αυτό που έμεινε είναι τα χρόνια προβλήματά του, τα οποία όλο και οξύνονται, απειλώντας συχνά ακόμα και την ύπαρξη των τμημάτων του.

 

Σήμερα η Παθολογική κλινική ξαναπειλείται. Ο μήνας Οκτώβριος κοντεύει να ολοκληρωθεί και για τον επόμενο μήνα δεν έχει ακόμα κατατεθεί πρόγραμμα εφημέρευσης διότι δεν υπάρχουν γιατροί να το καλύψουν εφημεριακά.

 

Η συνεχής υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων, οι προσλήψεις με το σταγονόμετρο, και το γερασμένο Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που δεν μπορεί να συνταξιοδοτηθεί, δημιουργούν μια εκρηκτική κατάσταση που απειλεί την λειτουργία του κορμού του Νοσοκομείου Πρέβεζας, της Παθολογικής κλινικής.

 

Η Παθολογική κλινική θεωρείται ο κορμός του Νοσοκομείου διότι διακινεί και νοσηλεύει τον μεγαλύτερο  όγκο των περιστατικών. Πάνω από 1000 άτομα νοσηλεύτηκαν στο τμήμα αυτό το 2016 και παραπλήσιο νούμερο θα νοσηλευτεί μέχρι το τέλος του 2017 , ενώ ταυτόχρονα εξετάστηκε πολλαπλάσιος αριθμός ασθενών στο Παθολογικό ιατρείο ( έκτακτο και τακτικό). Όλον αυτόν τον όγκο ασθενών σήμερα τον διακινούν 3 ειδικευμένοι γιατροί και 2 αγροτικοί ενώ θα έπρεπε στο τμήμα αυτό να δουλεύουν τουλάχιστον 12 με 13 γιατροί ( 6 ειδικοί και 7 ειδικευόμενοι).

 

Όπως μπορεί να γίνει πολύ εύκολα αντιληπτό αυτός ο αριθμός Ιατρών όχι μόνο δεν διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος, αλλά δεν φτάνει να καλύψει εφημεριακά  ούτε τα επείγοντα περιστατικά.

 

Αυτή η κατάσταση είναι μια κατάσταση χρόνια την οποία ο Σύλλογος Εργαζομένων την έχει επισημάνει εδώ και καιρό με ανακοινώσεις του στον τύπο, παραστάσεις διαμαρτυρίας, συλλαλητήρια και άλλες μορφές πάλης. Πάνω σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα ήρθε να προστεθεί και η παραίτηση ενός Ιατρού του τμήματος. Η απώλεια ενός ακόμα Ιατρού ανέδειξε το οξύτατο αυτό πρόβλημα σε όλη του την έκταση, ανέδειξε το ανάλγητο πρόσωπο των πολιτικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το μόνο που κάνουν στον χώρο της Υγείας είναι να διατηρούν κάποιες υποτυπώδεις δομές κάτω από τον φόβο της λαϊκής αγανάκτησης και αυτό το ονομάζουν πολιτική θαύμα στον χώρο της Υγείας.

 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και ο λαός της Πρέβεζας απαιτούν την άμεση λύση του εφημεριακού στην Παθολογική κλινική,και στα υπόλοιπα τμήματα που έχουν προβλήματα, μαζικές προσλήψεις μόνιμου Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για το Νοσοκομείο, ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας για το λαό της Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα