Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:57

Σύσκεψη του βουλευτή Θανάση Καββαδά με τους επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων και φορέων της Λευκάδας για το μέλλον του ΤΕΙ

1625 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/10/2017, 6:26 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Σύσκεψη με τη συμμετοχή των επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Λευκάδας καθώς και παραγωγικούς και οικονομικούς φορείς του νησιού, πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή Λευκάδας Θανάση Καββαδά στο πολιτικό του γραφείο, με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις για το ΤΕΙ Λευκάδας.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανοίγουμε πανιά» κα. Καρφάκη Μαριάννα, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Δίαυλος» κ. Γρηγόρης Κωνσταντίνος και ο δημοτικός σύμβουλος της Δημοτικής Παράταξης «Μαζί για τη Λευκάδα» κ. Ζουριδάκης Ευτύχιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας κ. Σκιαδαρέσης Σωτήριος, ο Α΄ αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λευκάδας κ. Σταύρακας Ανδρέας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Λευκάδας κ. Γαζής Διονύσιος και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Θέρμος Μανώλης.

Ο κ. Καββαδάς ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις προωθούμενες αλλαγές από την ενοποίηση του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και ειδικότερα για τις αλλαγές που θα προκύψουν για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα, έτσι όπως τις περιέγραψε ο υπουργός Παιδείας, κ. Κώστας Γαβρόγλου σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στην Αθήνα, και στην οποία συμμετείχε και ο βουλευτής, με τους αρμόδιους φορείς των Επτανήσων.

Ο βουλευτής με βάση τις αρχικές εισηγήσεις που δέχεται το υπουργείο από την αρμόδια επιτροπή που έχει συσταθεί για την ενοποίηση των ιδρυμάτων, περιέγραψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κατάργησης των δύο κατευθύνσεων που εδρεύουν στο νησί, διαγράφοντας ουσιαστικά τη Λευκάδα από τον Ακαδημαϊκό χάρτη.

Επιπλέον ο κ. Καββαδάς μετέφερε την αναφορά του υπουργού για τη δημιουργία τμημάτων διετούς φοίτησης, επισημαίνοντας στους συνομιλητές του, όπως ανέφερε και ο ίδιος στον υπουργό, ότι σε περίπτωση που στο σχεδιασμό είναι η κατάργηση των κατευθύνσεων του ΤΕΙ και η λειτουργία των εν λόγω προγραμμάτων,  πρόκειται για  υποβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης στο νησί, δεδομένου ότι ουδεμία σχέση έχουν με την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η παραμονή και συνέχιση της ανώτατης εκπαίδευσης στο νησί, καταλήγοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούν οι ενέργειες όλων το επόμενο διάστημα.

 

 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα