Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:14

Στην τελική ευθεία οι εργασίες ανάπλασης της Φιλιππιάδας, η οποία αλλάζει όψη!

1490 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 16/10/2017, 1:44 μμ | 0 σχόλια

 

 

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εργασίες για την ολοκλήρωση των έργων ανακατασκευής των οδών Ναπολέοντος Ζέρβα και Μπιζανίου στη Φιλιππιάδα, ενώ πολύ σύντομα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες στην οδό Ταγματάρχου Βελισαρίου, όπως και στην Κεντρική Πλατεία η οποία θα ανακατασκευαστεί πλήρως. Πρόκειται για έργα τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο συνολικών παρεμβάσεων για την ανάπλαση της πόλης της Φιλιππιάδας.

Πιο συγκεκριμένα οι εργασίες αφορούν: Αντικατάσταση και διαπλάτυνση των πεζοδρομίων με την προσθήκη λωρίδων όδευσης τυφλών, φύτευσης επιπλέον δέντρων ίδιου τύπου, υπογειοποίηση αγωγών διέλευσης καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος, αντικατάσταση φωτιστικών τύπου Led, κατασκευή αγωγών διευθέτησης όμβριων υδάτων, τοποθέτηση καθιστικών εξωτερικού χώρου (παγκάκια) κ.ά.

 

Στόχος των έργων είναι η ανάπλαση της πόλης με την εξολοκλήρου νέα κατασκευή των πεζοδρομίων, την πλακόστρωση τους και τη δημιουργία ενός μεγάλου πεζοδρομίου το οποίο θα συνδέει τη Ν. Ζέρβα με την οδό Μπιζανίου, αλλά και με την κεντρική πλατεία της Φιλιππιάδας.

Καλαντζής: «Αναβάθμιση και αισθητική στην πόλη»

Σε σχετική του δήλωση ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Καλαντζής Νικόλαος, σημειώνει: «Με την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων αλλά και με μία σειρά άλλων παρεμβάσεων και εργασιών που έχουμε δρομολογήσει και υλοποιούμε στην πόλη της Φιλιππιάδας θ’ αλλάξει η λειτουργία και η ζωή μέσα στην πόλη, προάγοντας την αισθητική, την αναβάθμιση της ποιότητας του αστικού χώρου, αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες της εποχής είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλους χώρους αλλά και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα