Παρασκευή, 29/03/2024 | 16:05

«Ενημερωτική συνάντηση περιφερειακών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης με τον Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, κο Στράτο Ιωάννου»

772 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/10/2017, 5:59 μμ | 0 σχόλια

 

 

 

Την Τρίτη το πρωί 10 Οκτωβρίου κλιμάκιο περιφερειακών Συμβούλων των παρατάξεων «Ήπειρος Ανατροπής» και της «Συμμαχίας Ηπειρωτών», πραγματοποίησε ενημερωτική επίσκεψη – συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πρέβεζας, κο Στράτο Ιωάννου, στην Πρέβεζα. Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι ενημερώθηκαν για τα ζητήματα που χειρίζεται η περιφέρεια στην ΠΕ Πρέβεζας και για άλλα στα οποία η περιφέρεια εμπλέκεται είτε με προγραμματικές συμβάσεις είτε έχουν διαπεριφερειακό και εθνικό ενδιαφέρον. Η συζήτηση κάλυψε όλα τα τρέχοντα θέματα και επεκτάθηκε σε ζητήματα προοπτικής της περιοχής και της περιφέρειας, όπως:

  1. Η πορεία του έργου «Παράκαμψη του αρχαιολογικού πάρκου της Αρχαίας Νικόπολης και νέα είσοδος της πόλης».
  2. Η χρηματοδότηση της οδικής σύνδεσης της πόλης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό, μέσω Γέφυρας Καλογήρου.
  3. Η χρηματοδότηση του οδικού τμήματος Μεσοπόταμος – Πάργα της Ε.Ο. Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.
  4. Η σύνδεση Πρέβεζας με Εγνατία οδό: μελέτη και ωρίμανση του έργου της παραλιακής οδού Πρέβεζα – Μεσοπόταμος και η πορεία της μελέτης Μεσοπόταμος – Παραμυθιά (βασική και εναλλακτική χάραξη).
  5. Η εξέλιξη των έργων στον οδικό άξονα Άκτιο – Αμβρακία.
  6. Τα έργα των βιολογικών του παραλιακού μετώπου Βράχου – Λούτσας & Καναλακίου και περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής.
  7. Το καθεστώς τιμολόγησης των διοδίων της υποθαλάσσιας ζεύξης Πρέβεζας – Ακτίου.
  8. Η Μεταφορά των μαθητών.
  9. Οι Αθλητικές εγκαταστάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα.
  10. Η λειτουργία των Κέντρων Υγείας στην Πρέβεζα.
  11. Η παραγωγική δραστηριότητα στην ΠΕ Πρέβεζας και οι πρωτοβουλίες υποστήριξης της περιφέρειας στην Περιφερειακή Ενότητα.
  12. Η λειτουργία των υπηρεσιών της περιφέρειας και η προοπτική εγκατάστασης των στο στρατόπεδο του Αγίου Ανδρέα – το νέο διοικητήριο.

Κοινή είναι η διαπίστωση ότι στην Πρέβεζα υπάρχει ένας προγραμματισμός έργων των οποίων η εξέλιξη θα επηρεάσει τις λειτουργίες της πόλης και της Περιφερειακής Ενότητας, όπως και της περιφέρειας συνολικότερα.

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι ευχαρίστησαν για την ενημέρωση – συζήτηση τον κο Στράτο Ιωάννου  και τους συνεργάτες του, καθώς και τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κο Βασίλειο Γιολδάση, που παραβρέθηκε στη σύσκεψη. Δεσμεύτηκαν να επαναλάβουν τη συνάντηση  στο μέλλον, καθώς αυτές οι συναντήσεις, ανά περιφερειακή ενότητα, βοηθούν στην επικοινωνία και την ενημέρωση και είναι χρήσιμες για την ανάδειξη των ζητημάτων όλης της περιφέρειας προς όφελος των πολιτών.

11/10/2017

Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι:

Γκεσούλης Ηλίας

Ζάψας Γιώργος

Ζιάκας Γιώργος

Κωνής Δημήτιος

Χατζιεφραιμίδης Πρόδρομος (Μάκης)

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα