Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:33

Ιωάννινα:ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Συνάντηση του Δημάρχου με τον Τσέχο Πρέσβη

705 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 20/09/2017, 4:06 μμ | 0 σχόλια

Τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Αθήνα κ. Γιαν Μπόντι, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Αφορμή για την επίσκεψη στάθηκε η συνεργασία της Δημοτικής Πινακοθήκης Ιωαννίνων με την πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Ελλάδα η οποία έφερε στα Γιάννινα το φωτογραφικό έργο του Jindřich Štreit, οποίος συνόδευε τον Πρέσβη στη σημερινή συνάντηση με τον Δήμαρχο Ιωαννίνων.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ ο οποίος έχει άριστες προσωπικές σχέσεις με τον κ. Μπόντι.

Όπως τόνισε και ο Δήμαρχος άλλωστε η σχέση αυτή μεταξύ των δύο ανδρών είναι και η αιτία της τρίτης επίσκεψης του κ. Πρέσβη στην πόλη μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι προοπτικές συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού αλλά και του πολιτισμού με τα πρώτα δείγματα άλλωστε να είναι θετικά.

«Για εμάς η προσπάθεια που κάνουμε να ενισχύσουμε το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας έχει συγκεκριμένους στόχους. Με την Τσεχία και τον κ. Μπόντι συνεργαζόμαστε στενά, είναι άλλωστε η τρίτη φορά που έρχεται στα Γιάννινα κι αυτό σημαίνει πως η πόλη μας τον ελκύει. Έχουμε κοντά μας ένα σύμμαχο λοιπόν, κι ελπίζουμε η συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο», τόνισε στις δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Μπέγκας.

«Η πόλη σας είναι πολύ φιλόξενη και για μένα είναι πάντα ευχάριστο να βρίσκομαι εδώ. Με τη συνεργασία του κ. Ελισάφ επικεντρωνόμαστε σε πολιτιστικά προγράμματα. Κάναμε την αρχή με τον Καυκά πέρσι και φέτος με τον κ. Štreit η έκθεση φωτογραφίας του οποίου θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη.

Εκτός από τον πολιτισμό όμως και ο τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο θα θέλαμε να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας καθώς κάθε χρόνο 500.000 Τσέχοι επισκέπτονται την Ελλάδα.

Μάλιστα επειδή στη χώρα μας υπάρχουν βουνά και λίμνες στα Γιάννινα νοιώθουμε σαν να είμαστε στο σπίτι μας. Για το λόγο αυτό βλέπουμε ότι μπορούν να υπάρξουν πολύ καλές προοπτικές συνεργασίας», ανέφερε ο κ. Μπόντι.

Τέλος, ενθουσιασμένος γιατί πρώτη φορά μια ατομική του έκθεση φιλοξενείται στη χώρα μας δήλωσε και ο κ. . Štreit, προσθέτοντας πως οι πρώτες του εντυπώσεις από τα Γιάννινα είναι μοναδικές.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα