Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:41

ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων: Η περιοδεία των «Ελλήνων» φτάνει στο τέλος της

658 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/09/2017, 12:47 μμ | 0 σχόλια

Ένα όμορφο και πολύ πετυχημένο «ταξίδι» δυο μηνών, για την παράσταση οι «Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη, φτάνει στον προορισμό του, σε λίγες ημέρες.

Η φετινή καλοκαιρινή παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, έχει ακόμη τέσσερις «στάσεις» στη φετινή της περιοδεία, μετά την παρουσίασή της, σε πολλές Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Ιωαννιτών και της περιφέρειας Ηπείρου, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας μας, όπου «αγκαλιάστηκε» από το κοινό.

Οι «Έλληνες» ξεκίνησαν το ταξίδι τους στις 12 Ιουλίου, με την πρεμιέρα στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ και από εκείνη την ημέρα μέχρι και σήμερα, περισσότεροι από 4.000 θεατές συνολικά, καταχειροκρότησαν τους συντελεστές στο τέλος των παραστάσεων.

Έτσι, το έργο του ΔΗΠΕΘΕ, για το φετινό καλοκαίρι, κλείνει την περιοδεία του με τέσσερις τελευταίες παραστάσεις που θα δοθούν στις 12, 13, 14 και 15 Σεπτεμβρίου, στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.

Τα εισιτήρια για τις τελευταίες παραστάσεις στα Παλαιά Σφαγεία είναι: Κανονικό – 10 ευρώ, Μειωμένο (ΑμεΑ, φοιτητικό, άνω των 65) – 7 ευρώ και Ανέργων – 3 ευρώ.

Πληροφορίες: 26510-25670 και 6972-445708.

Λίγα λόγια για το έργο: Πρόκειται για ένα έργο σύγχρονου προβληματισμού και με τόσο χιούμορ που σε κάνει να ξεκαρδίζεσαι στα γέλια ενώ μέσα σου θα ‘θελες να κλάψεις πικρά. Μια πικρή-πικρή κωμωδία με πάρα πολλές αντιθέσεις.

Το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη αποτελεί το σκιαγράφημα του χαρακτήρα της ελληνικής κοινωνίας, όπως απορρέει μέσα από τον τρόπο σκέψης, το στήσιμο ζωής και την ιδιοσυγκρασία ενός ζευγαριού, της Ιουλίας και του Μιλτιάδη.

Ο Μακρυγιάννης αποτυπώνει τις εσωτερικές συγκρούσεις που βιώνει ένας πολύπαθος λαός αλλά και το χιούμορ που τον διακατέχει ως όπλο άμυνας και επιβίωσης. Η πίστη, η ιδεολογία, ο πόθος, η αναζήτηση θα χαρακτηρίζουν πάντα τον Έλληνα που δεν ξεχνά το παρελθόν του, που ονειρεύεται και παλεύει για τον μέλλον του. Ο Μακρυγιάννης αποδίδει στους «Έλληνες» την ιστορικότητά μας.

Απόσπασμα κριτικής του Κώστα Γεωργουσόπουλου για το έργο του Παναγιώτη Μακρυγιάννη «Οι Έλληνες»: Το έργο του Μακρυγιάννη είναι ευθύβολο, κοφτερό, καίριο, έγκυρα ελληνικό, γλωσσικά ρέον, τίμιο με τα πράγματα και στο βάθος-βάθος πέρα από την ειρωνική του επιφάνεια, πικρό αλλά αληθινό και ανθρώπινο.

Οι συντελεστές είναι:

Σκηνοθεσία: Θανάσης Μιχαηλίδης.

Σκηνογραφική επιμέλεια: Ιωάννα Λισγάρα.

Μουσική: Αλέξανδρος Τσιμέκας.

Παίζουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Στέλλα Κατσαρού, Θανάσης Μιχαηλίδης.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα