Παρασκευή, 19/04/2024 | 11:48

Πρέβεζα: Ανακοίνωση ΚΚΕ-ΚΝΕ για το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ, το χώρο του Πυροβολικού και τις εργασίες αναβάθμισής του

885 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/09/2017, 4:05 μμ | 0 σχόλια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 43ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ

Το Σάββατο 9 Σεπτέμβρη πραγματοποιείται στο πάρκο του Πυροβολικού το 43ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ με κεντρικό σύνθημα βγαλμένο από τους στίχους του ποιητή της επανάστασης Μαγιακόφσκι: «Το μέλλον δε θα ‘ρθεί από μονάχο του, αν δεν πάρουμε μέτρα κι εμείς…»

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μεγάλη ροκ συναυλία με τους Sober on Tuxedos και παραδοσιακό ηπειρώτικο γλέντι με την ορχήστρα των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων. Θα προηγηθεί ομιλία από την Κατερίνα Μιχαλιού, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ. Επίσης στο χώρο θα λειτουργεί παιδότοπος, μπαρ και βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής με τις νέες εκδόσεις, πολλές προσφορές αλλά και πλούσια παιδική λογοτεχνία.

Ο χώρος του Πυροβολικού που θα φιλοξενήσει φέτος αυτή τη μεγάλη γιορτή νεολαίας δεν επιλέχθηκε τυχαία από τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Παραχωρήθηκε τη δεκαετία του ’80 επί δημαρχίας Γιαννούλη στο λαό της Πρέβεζας μετά από αγώνες και διεκδικήσεις, ενώ πριν εκεί βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις του Πυροβολικού. Στόχος σήμερα είναι και μέσα από αυτή μας την παρέμβαση να αναδείξουμε το ζήτημα της χρόνιας εγκατάλειψης του πάρκου, της συνεχούς υποβάθμισής του λόγω της υποχρηματοδότησης και να πιέσουμε τη δημοτική αρχή ώστε να γίνει το πάρκο πραγματικά χώρος αναψυχής και αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η σημερινή κατάσταση του πάρκου και όλων των άλλων ελεύθερων χώρων του Δήμου, δεν είναι φυσική κατάληξη των ελεύθερων χώρων, ούτε οφείλεται σε ανικανότητα των σημερινών ή των χθεσινών υπευθύνων. Είναι αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών των εκάστοτε κυβερνήσεων, του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπως και διαχρονικά των διοικήσεων του Δήμου Πρέβεζας. Η σταθερή υποβάθμιση έως και εγκατάλειψη του πάρκου αντικειμενικά θα οδηγήσει τη συζήτηση σε λίγα χρόνια γύρω από την εμπορευματοποίησή του και την παράδοσή του ως ώριμο φρούτο είτε σε ιδιώτες είτε σε διάφορους “οικολόγους” μη Κυβερνητικών Οργανώσεων ή ακόμα και σε άλλους “σωτήρες” που κριτήριο θα έχουν το κέρδος.

Οι πολιτικές που έχουν ακολουθήσει μέχρι σήμερα οι εκάστοτε δημοτικές αρχές από το ’90 και μετά, στα πλαίσια των πολιτικών των ελληνικών κυβερνήσεων και με βάση τις επιταγές της ΕΕ, έχουν δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση στο πάρκο η οποία καθημερινά επιδεινώνεται. Οι υποδομές του πάρκου έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Το σύστημα άρδευσης που υπάρχει έχει εγκαταλειφθεί και δεν λειτουργεί. Η σκηνή που υπάρχει στο χώρο παρουσιάζει φθορές. Επιπλέον, ο ελλιπής φωτισμός και η πλήρης απουσία φύλαξης σε καμία περίπτωση δε μπορούν να διαφυλάξουν το ρόλο του πάρκου αλλά και την προστασία των επισκεπτών του, που είναι κύρια μικρά παιδιά και μαθητές.

Οι πολιτικές αυτές βρίσκονται ακριβώς απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων και απέναντι από αγώνες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για την αναβάθμιση του πάρκου ως χώρου πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση. Το πάρκο αποτελεί ανάσα ζωής για τις λαϊκές οικογένειες. Η περιφρούρηση του χαρακτήρα του αποτελεί υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος, που διεκδικεί:

Ø Το πάρκο πρέπει να είναι χώρος πρασίνου, αναψυχής, πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν χρήση.

Ø Πρόσληψη επαρκούς μόνιμου προσωπικού στο Δήμο Πρέβεζας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργία, η συντήρηση και η φύλαξη του χώρου και συνολικά όλων των χώρων πρασίνου, των παιδικών χαρών κλπ.

Ø Αποκλειστική, σταθερή και επαρκή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να είναι το Πάρκο στη διάθεση του λαού της περιοχής για ελεύθερη και δωρεάν χρήση.

Ø Να ενταχθεί το πάρκο στο πρόγραμμα πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων του Δήμου με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό.

Ø Έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των άμεσων αναγκών (φωτισμός, καθαριότητα, άρδευση, αθλητικές και πολιτιστικές εγκαταστάσεις κλπ).

Ø Ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό της περιοχής να οργανώσει την πάλη του για την περιφρούρηση του Πάρκου και προχωρά την Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη στις 5.30 μμ σε συμβολική καθαριότητα και αναβάθμιση του χώρου με τις κατάλληλες εργασίες ώστε το Σάββατο ο χώρος να φιλοξενήσει σε αυτή τη νεολαιίστικη γιορτή εκατοντάδες Πρεβεζάνους.

Ως ΚΚΕ τονίζουμε ότι οι ελεύθεροι χώροι και οι χώροι πρασίνου είναι λαϊκή περιουσία και ως Κόμμα θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέσα από το εργατικό λαϊκό κίνημα και μέσα από μία δυνατή κοινωνική συμμαχία της εργατικής τάξης με τους φτωχούς αγρότες και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους στην οργάνωση της πάλης του λαού της Πρέβεζας για την υπεράσπιση του Πάρκου του Πυροβολικού αλλά και άλλων χώρων στην πόλη μας (Κυανή Ακτή, Βοτανικός, παιδικές χαρές κλπ) που αποτελούν σημαντικό πνεύμονα πρασίνου και πραγματική ανάσα ζωής για τους εργάτες και τη νεολαία.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα