Παρασκευή, 19/04/2024 | 03:57

Ρεαλιστική πρόταση που εκτοξεύει την Ανάπτυξη και τον τουρισμό της Πρέβεζας!!! – Μαζική στήριξη από τους δημότες!

669 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 11/08/2017, 3:43 μμ | 0 σχόλια

Με την απόφαση του ΚΑΣ και τις προγραμματικές δηλώσεις των συνεμπλεκομένων φορέων ΚΑΣ και Αντιπεριφεριάρχη , προβλέφθηκε η εκ βάθρων βελτίωση της εισόδου της πόλης της Πρέβεζας από τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα.

Με βάση την προοπτική του νομού μας ως τουριστικού προορισμού και υποδοχέα των επισκεπτών από το ήδη ανακηρυχθέν ως διεθνές, αεροδρόμιο του Ακτίου, την Εγνατία οδό, την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού και της τουριστικής μαρίνας στο λιμάνι μας γεννώνται ερωτήματα, σχετικά, με το ακριβές όριο του αρχαιολογικού χώρου της Νικοπόλεως, ο οποίος εν τέλει θα αποτελέσει και τον πόλο έλξης ειδικού τουρισμού και δη επισκεπτών ποιότητας. Ως δημότες Πρέβεζας, γνωρίζουμε ότι οι ιδιοκτησίες, οι οποίες κατά το παρελθόν δεσμεύτηκαν ως αδόμητες, λόγω της τότε προοπτικής δημιουργίας αρχαιολογικού πάρκου (και ορθώς τότε δεσμεύτηκαν), σήμερα χρήζουν αναθεώρησης. Η όποια πλέον έννοια της άγνοιας περί τα τελικά του όρια δεν υφίσταται(αριστερά του δρόμου της εξόδου της πόλης και μέχρι το Μονολίθι, με την παραπάνω απόφαση είναι εκτός σχεδίου δράσης δημιουργίας αρχαιολογικού πάρκου). Το Ερώτημα, το οποίο ταλανίζει την παρούσα δημοτική κίνηση <ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ > αφορά στο χρόνο, κατά τον οποίον θα αποδεσμευθούν οι χώροι πέριξ του αρχαιολογικού πάρκου, ο οποίος επιβάλλεται να είναι σε μια διαδικασία άμεση και επίκαιρη, για την προοπτική τουριστικής ανάπτυξης του τόπου μας.

Ξεκινάμε σήμερα, δίνοντας την δυνατότητα στους δημότες μας να αξιολογήσουν την πρότασή μας.

1. Άμεσο αποχαρακτηρισμό από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο των εκτάσεων που βρίσκονται αριστερά από τον νέο άξονα (δρόμο) εξόδου της Πρέβεζας μέχρι και το μονολίθι.

2. Προτείνουμε προς το δημοτικό συμβούλιο να χαρακτηρίσει τις εκτάσεις αυτές ως τουριστική ζώνη ( με πρόκριμα την κατασκευή ξενοδοχείων – ενοικιαζομένων δωματίων.

3. Να καταρτιστεί Ειδική μελέτη – πρόταση, από την πολεοδομία του δήμου, την αρχιτεκτονική επιτροπή της Περιφέρειας και τη ΛΓ’ Εφορίας Αρχαιοτήτων, περί τις εξωτερικές όψεις των προς ανέγερση οικοδομημάτων ώστε να δένουν με το αρχαιολογικό πάρκο και την περιοχή γενικότερα. Ο χρόνος για την απόφαση είναι κρίσιμος προκειμένου, οι όποιες επαγγελματικές – επιχειρηματικές κινήσεις σε επίπεδο τουριστικής ανάπτυξης, να λάβουν χώρα το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου η περιοχή να αναβαθμιστεί παρέχοντας όψη και περιεχόμενο. Καλούμε τους τοπικούς φορείς να αξιολογήσουν την πρότασή μας.

Όλοι μαζί μπορούμε……… Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε………

Για τη στήριξη των παραπάνω προτάσεων, ζητούμε από τον κάθε πολίτη να πάρει θέση και να στηρίξει την προσπάθεια μας, συμμετέχοντας στην συλλογή υπογραφών.

ΕΠΩΝΥΜΟ

ΟΝΟΜΑ

ΟΝ. ΠΑΤΡΟΣ

ΚΙΝΗΤΟ

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΝΙΤΣΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

6940853290

ΠΡΕΒΕΖΑ 01/08/2017

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα