Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:22

Πρέβεζα: Κάηκε ο τόπος! Ηρωϊκές προσπάθειες Πυροσβεστικής, αστυνομίας, δήμου, σε Σαμψούντα και Λούρο

1077 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/08/2017, 1:14 μμ | 0 σχόλια

Φωτιές εκδηλώθηκαν την Τετάρτη 30 Αυγούστου, τόσο στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, όσο και στην Πέτρα και επεκτάθηκε στον Βάλτο του Λούρου. Το πρωί περίπου 9.30 εκδηλώθηκε στη Νέα Σαμψούντα, με μισή ώρα διαφορά η φωτιά στην Πέτρα, που επεκτάθηκε μέχρι τον Βάλτο του Λούρου και συνέχιζε να εξαπλώνεται μέχρι 3.30 το μεσημέρι της ίδιας μέρας προς τον Λούρο. Συνέργεια απίστευτη, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. να ρυθμίζει την κυκλοφορία, αλλά και  να σώζει στην κυριολεξία από βέβαιο θάνατο ηλικιωμένη, της οποίας το σπίτι κάηκε στη Νέα Σαμψούντα, Πυροσβέστες να ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες.

 Εικόνες θλίψης, εικόνες καταστροφής και ο ήχος από ένα σκυλάκι που ήταν δεμένο σε εργοστάσιο να κλαίει, συνέθεσαν ένα τρομακτικό πάζλ. Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, συνεχώς να επικοινωνεί με το υπουργείο και να ζητά επίμονα ενισχύσεις και να φτάνουν τα Καναντέρ και να ρίχουν νερό από ψηλά και να τίθεται υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Σαμψούντα, αλλά μέχρι 3.30 το μεσημέρι να παραμένει ανελέλεγκτη στο δήμο Λούρου. Μαζί με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου Πρέβεζας Δημήτρης Παππάς, έζησε με αγωνία τον όλεθρο της φωτιάς, αλλά και θλίψη καθώς ήταν δικό του, το παλιό εργοστάσιο που κάηκε!

Συνεργεία του δήμου Πρέβεζας, να ρίχνονται κι αυτά στη μάχη, δημιουργώντας με μηχανήματα, αντιπυρική ζώνη, με χώματα! Κάηκε ο τόπος, κάηκε παλιό εργοστάσιο κάηκε  σταύλος κάηκε και σπίτι στη Νέα Σαμψούντα Πρέβεζας, είναι θαύμα που η φωτιά δεν εξαπλώθηκε και σε άλλες περιοχές, για να γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα και να είναι ακόμα μεγαλύτερες οι ζημιές, ο όλεθρος και η καταστροφή.  8 οχήματα της πυροσβεστικής 20 άνδρες , δύο καναντέρ ένα πεζεντέλ στη Σαμψούντα, μεγάλη η δύναμη και από την πυροσβεστική υπηρεσία Φιλιππιάδας, στον Lούρο. Κινδύνεψαν μονάδα με χέλια, στάβλοι, έκταση με ζώα, σπίτια…Σημαντικό το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινη ζωή, όμως το να μπουν παράλληλα φωτιές σε τόσο κοντινές περιοχές και ο τρόπος που εκδηλώθηκαν, οδήγησαν στο συμπέρασμα την πλειοψηφία των πολιτών, ότι ήταν εμπρησμοί. Τη προανάκριση και τη διαδικασία για να εξακριβωθούν τα αίτια που εκδηλώθηκαν οι φωτιές, θα κάνει βέβαια η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας που σε μία ακόμη δύσκολη περίπτωση, έδειξε ότι δρα μαχητικά. Όλοι οι Πυροσβέστες και της Πρέβεζας και της Φιλιππιάδας και από τις άλλες περιοχές, έκαναν ηρωικές προσπάθειες!  Αυτοί οι άνθρωποι για μια ακόμη φορά, έδωσαν το άπαν των δυνάμεών τους, οι προσπάθειές τους ήταν χωρίς ίχνος υπερβολής, ηρωικές. Ένα μεγάλο μπράβο και στην αστυνομία και την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και για τη συμμετοχή της στην επιχείρηση, αλλά και για το γεγονός ότι έσωσε τη ζωή ηλικιωμένης γυναίκας, κυριολεκτικά στο παρά πέντε. Μπράβο και στον δήμο για τη συμμετοχή του, το συντονισμό και τηνενεργοποίησή του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα