Παρασκευή, 29/03/2024 | 15:14

Πρέβεζα: 11 οχήματα, 45 άνδρες της Πυροσβεστικής, 4 Πεζετέλ, απέναντι στην Πύρινη Λαίλαπα

1419 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 10/08/2017, 1:10 μμ | 0 σχόλια

Για Περισσότερες από 4 ώρες, μαίνεται  η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Σκαμνούλα Πρέβεζας λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης 10 Αυγούστου, ξεκινώντας από παλιό εργοστάσιο και επεκτάθηκε έχοντας κατακάψει αμέτρητα στρέμματα χορτολιβαδικών εκτάσεων, θερμοκήπια, απειλώντας και κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή στην προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς που έχει πολλά μέτωπα και αναζωπυρώσεις λόφω των ανέμων, επιχερούσαν 11 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, 45 άνδρες και 4 αεροπλάνα Πεζετέλ.

Στα μέτωπα της φωτιάς βρέθηκαν ο δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαίλης, οι αντιδήμαρχοι Λάζαρος Πιπιλίδης και Κώστας Ματέρης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιολδάσης. Οι αγωνιώδεις και ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών συνεχίζονταν επί ώρες, ενώ εθελοντική δράση ανέλαβαν πολίτες προκειμένου να προστατευτούν κατοικημένες περιοχές που απειλούνταν από την πύρινη λαίλαπα. Το μέγεθος της καταστροφής είναι μεγάλο και ανυπολόγιστο μέχρι στιγμής. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές με νύχια και με δόντια οι προσπάθειες των πυροσβεστών κρατούν σε απόσταση τη φωτιά από τις κατοικημένες περιοχές, αλλά ανησυχητικό είναι ότι υπάρχουν αρκετά μέτωπα φωτιάς και οι άνεμοι που πνέουν, δημιουργούν αναζωπυρώσεις της φωτιάς. Την κατάλληλη χρονική στιγμή ξεκίνησαν και συνεχίζουν τη δράση τους,  τα αεροπλάνα Πεζετέλ που επιχειρούν ρίχοντας νερό από αέρος στα μέτωπα της φωτιάς. Σε πλήρη ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο είναι και οι υπηρεσίες του γενικού νοσοκομείου Πρέβεζας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα