Παρασκευή, 19/04/2024 | 00:53

Δήμος Ιωαννιτών: ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ Όσοι πλήρωσαν δεν θα ξαναπληρώσουν

692 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/08/2017, 4:38 μμ | 0 σχόλια

Αναλυτικά στοιχεία όσον αφορά το θέμα των διαμαρτυριών και των αντιδράσεων κατοίκων του Περάματος για τα ειδοποιητήρια που έλαβαν από τη ΔΕΥΑΙ, για την πληρωμή ποσών τελών σύνδεσης στο αποχετευτικό δίκτυο έδωσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου τόσο ο Δήμαρχος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ, Θωμάς Μπέγκας, όσο και ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Μάκης Χρυσοστόμου.

Το θέμα συζητήθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης μετά από αίτημα κατοίκων της περιοχής που έδωσαν το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας ενημέρωση, δυστυχώς όχι χωρίς εντάσεις.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, χαρακτήρισε δικαιολογημένες τις αντιδράσεις και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «πολλοί κάτοικοι είχαν συνδεθεί έχοντας πληρώσει τέλος αποχέτευσης, είτε ολόκληρο είτε εν μέρει».

Πρόσθεσε όμως ότι ήρθε επιτέλους η ώρα να συνδεθεί όλο το Πέραμα στην αποχέτευση.

«Είναι θέμα περιβαλλοντικής συνείδησης και νομίζω ότι όλοι κάτοικοι έδειξαν σήμερα με την αγωνία που εξέφρασαν για τη λειτουργία του Βιολογικού καθαρισμού ότι τους απασχολεί το ζήτημα. Αυτό που τονίζουμε είναι πως η σύνδεση με το δίκτυο αποχέτευσης είναι υποχρέωση όλων στα πλαίσια της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της ισονομίας», τόνισε ο κ. Μπέγκας.

Ανέφερε δε ότι ενώ από τη ΔΕΥΑΙ έχουν ζητηθεί τα αρχεία του πρώην δήμου Περάματος για να διαπιστωθεί αν υπάρχει κάποια λίστα με όσους πλήρωσαν το τέλος σύνδεσης υπήρξε πολύ μεγάλη καθυστέρηση στην παραλαβή τους.

Διευκρίνισε όμως ότι όσοι έχουν πληρώσει δεν θα ξαναπληρώσουν και τόνισε ότι σε πρόσφατη σύσκεψη αποφασίστηκε να εξεταστεί εκ νέου το θέμα προσθέτοντας πως δεν θα υπάρξει διακοπή της υδροδότησης, ενώ κατέληξε λέγοντας ότι θα σταλούν νέα ειδοποιητήρια.

Τέλος σημείωσε πως οι συμφωνίες για τα ευνοϊκά τέλη σε εφαρμογή παλιών αποφάσεων Δημοτικών Συμβουλίων θα εφαρμοστούν, καταλογίζοντας όμως ευθύνες στο Νίκο Γκόντα διότι δεν προχώρησε στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης η οποία θα υλοποιούσε τις αποφάσεις αυτές από την περίοδο που ήταν Δήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Ιωαννιτών.

«Υπήρξαν συμφωνίες με τον τότε Δήμαρχο Περάματος οι οποίες ποτέ δεν πήραν τη μορφή προγραμματικής σύμβασης και γι’ αυτό οι αποφάσεις αυτές δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Σας ρωτώ γιατί κ. Γκόντα δεν κάνατε από το 2007 πράξη τις συμφωνίες που είχατε με το Δήμο Περάματος;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπέγκας προσθέτοντας ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή έρχεται για να καλύψει το κενό που άφησαν οι προκάτοχοί της.

Ο αντιπρόεδρος της επιχείρησης Μάκης Χρυσοστόμου, με τη σειρά του, παραδέχθηκε πως πράγματι κάποιοι μπορεί να έχουν καταβάλει το τέλος σύνδεσης, αλλά αυτό δεν έφτασε στη ΔΕΥΑΙ, από τη στιγμή που ο δήμος Περάματος δεν είχε προχωρήσει σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης, διαδικασία που ακολουθήθηκε από άλλους δήμους του λεκανοπεδίου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα