Τετάρτη, 24/04/2024 | 08:58

Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Ν. Πρέβεζας: Οι εργαζόμενοι, να μη δεχτούν, να δουλέψουν, μέχρι τα μεσάνυχτα

837 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 24/08/2017, 11:31 πμ | 0 σχόλια

Με πρόσχημα την τόνωση της τοπικής αγοράς, διοργανώνεται για μια ακόμη φορά η“Εκπτωτική Νύχτα” ή αλλιώς «λευκή νύχτα», μία βραδιά κατά την οποία τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως αργά το βράδυ και με το κίνητρο των προνομιακών τιμών για τους καταναλωτές, θα αναγκάσει δεκάδες εμποροϋπαλλήλους της πόλης να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα!!!!

Η βραδιά θα μετατρέψει, σύμφωνα με τους ίδιους, την πόλη σε μία “γιορτή” για τους επισκέπτες, αλλά και σε μία κόλαση για όσους δουλέψουν, ανοίγοντας το δρόμο για τους εργαζόμενους στο Εμπόριο να δουλεύουν χωρίς ωράριο, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς δικαιώματα.

Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους της Πρέβεζας να μη δεχτούν να δουλέψουν μέχρι τα ξημερώματα, διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, δεν υπάρχει νόμος που να επιβάλλει στον εμποροϋπάλληλο να δουλεύει μέχρι τα ξημερώματα.

Η πρόσφατη εμπειρία μας από τις “Λευκές Νύχτες ” από την δουλειά την Κυριακή και στην Πρέβεζα , μας έδειξε ότι κανένας εργαζόμενος δεν ωφελήθηκε σε τίποτα! Οι εργαζόμενοι να αντισταθούν σ’ αυτή την κατάσταση που μας θέλει να δουλεύουμε σαν σκλάβοι 24ωρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Η οργάνωση και πάλη μέσα από το σωματείο μας θα ανατρέψει τις “λευκές νύχτες” που είναι “κατάμαυρες” για μας τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας»

Στον κλάδο του Εμπορίου είναι γεγονός ότι μεγάλο μέρος των εργαζομένων είναι ανασφάλιστοι, κακοπληρωμένοι, με λιγότερα ένσημα απ’ ό,τι πραγματικά δικαιούνται, με απλήρωτες υπερωρίες, νυχτερινά και αργίες, με ωράρια λάστιχο, με ατομικές συμβάσεις εργασίας, με την απειλή της απόλυσης. Αυτή είναι η ζωή των εργαζομένων και είναι σε όλους γνωστή.

Οι “Λευκές Νύχτες”, χρησιμοποιούνται παντού σαν το όχημα για την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου εργασίας και την κατάργηση της Κυριακής Αργίας. Το πρόβλημα της αναδουλειάς των καταστημάτων έχει να κάνει με τις περικοπές στο μισθό, το ψαλίδισμα στις συντάξεις, την ακρίβεια που επικρατεί σε όλες τις πλευρές της ζωής. Όσες “λευκές νύχτες” και να γίνουν δεν πρόκειται ν’ ανατρέψουν τις παραπάνω και άλλες αιτίες.

Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι Επαγγελματίες και Έμποροι γνωρίζουν πολύ καλά πως όσο και να διευρυνθεί το ωράριο, όσα “event” και να πραγματοποιήσουν στο κέντρο ή αλλού, μπορεί να φέρουν κόσμο στους εμπορικούς δρόμους, πελάτες όμως όχι. Τους “πελάτες” ή “καταναλωτές”, όπως τους αποκαλούν, τους έχει εξαντλήσει οικονομικά η βάρβαρη πολιτική των τελευταίων ειδικά χρόνων, τιμητές και υπερασπιστές της οποίας είναι και όλοι αυτοί που δήθεν κόπτονται για το μικρό έμπορο.

Καταδικάζουμε την απόφαση για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, γιατί αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των αντιλαϊκών μέτρων ΕΕ και κεφαλαίου που ξεκίνησαν να εφαρμόζουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζει η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Που στηρίζουν τα συμφέροντα των μεγαλέμπορων και τσακίζουν τα δικαιώματα και τις ζωές των εμποροϋπαλλήλων και των μικρεμπόρων, γιατί επιβάλλουν συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στο εμπόριο και ενισχύουν την κερδοφορία των πολυκαταστημάτων και των μεγαλεμπόρων.

Είναι ανάγκη οι εργατοϋπάλληλοι και οι αυτοαπασχολούμενοι να διεκδικήσουν αγωνιστικά τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων και πρέπει να βρουν την ενεργητική στήριξη απ’ όλους τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Πρέπει να αντιδράσουμε μαζικά και οργανωμένα στη δουλειά μέχρι τα ξημερώματα. Κοινή δράση εργαζομένων – μικρών επαγγελματιών ενάντια στα μονοπώλια και τις πολιτικές τους.

Παλεύουμε για:

§ Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.

§ Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

§ Κοινωνική Ασφάλιση.

§ Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

§ Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα