Τρίτη, 16/04/2024 | 10:32

Πλούσιο και τον Αύγουστο το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων στο Ζαγόρι Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα,με εκδηλώσεις και πανηγύρια

1030 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/08/2017, 12:19 μμ | 0 σχόλια

Πλούσιος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, μαζί βέβαια με τα παραδοσιακά πανηγύρια, είναι ο Αύγουστος, αλλά και το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στα χωριά του Ζαγορίου.
Το πρώτο δίμηνο του καλοκαιριού και ιδιαίτερα τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, όπως η Ημέρα Μνήμης Ζαγορίου στο Γρεβενίτι, το 7ο Zagori Mountain Running με επίκεντρο το Τσεπέλοβο και τους Κήπους, το Zagoriwood στα Κάτω Πεδινά, προβολή ταινιών μικρού μήκους στη Λεπτοκαρυά, το Φεστιβάλ Βωβούσας (τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου), η 19η Ποδοσφαιρική Συνάντηση Ζαγορίου που…
ολοκληρώνεται την ερχόμενη Κυριακή και πολλές άλλες.Για τη συνέχεια, εκτός από τα πολλά παραδοσιακά πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου και άλλων εορτών προς το τέλος του μήνα και στις αρχές Σεπτεμβρίου, υπάρχουν θέατρο, κινηματογράφος, παραστάσεις καραγκιόζη, εκθέσεις, πάρτι νεολαίας, μίνι τουρνουά μπάσκετ 3Χ3, αγώνες ορεινής ποδηλασίας, γιορτή πίτας κλπ. Ο Δήμος Ζαγορίου στηρίζει, συμμετέχει ή συνδιοργανώνει πολλές από τις εκδηλώσεις αυτές.
Αναλυτικά οι εκδηλώσεις:
9-11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-Ελαφότοπος, μίνι τουρνουά μπάσκετ 3Χ3 με συνδιοργάνωση Δήμου Ζαγορίου και Αθλητικού Ομίλου Ελαφότοπου.

11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-Μηλιωτάδες, ο Δήμος Ζαγορίου προσφέρει στους μικρούς φίλους, αλλά και στους μεγαλύτερους παράσταση καραγκιόζη με το θέατρο σκιών του Δημήτρη Καραμαγκιόλα.
–Μονοδένδρι, Summer party στην πλατεία του χωριού.
–Τσεπέλοβο, θεατρική παράσταση με το έργο «Ραντεβού στα 40» από το θέατρο «Έκφραση», στο γυμνάσιο Τσεπελόβου, έναρξη 9:30 μ.μ. Οργάνωση ο Πολιτιστικός Σύλλογος.
–Ασπράγγελοι, παράσταση κουκλοθέατρου «ΑΝΤΡΑΛΑ» με μαριονέτες κατασκευασμένες από τον Σωκράτη Παππά στην πλατεία του χωριού και ώρα 20:30. Συνδιοργάνωση Δήμος Ζαγορίου-Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

11-12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-Βίτσα, 10ο καλλιτεχνικό σεμινάριο στην πλατεία του χωριού, για μικρούς και μεγάλους.

12-20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-Ασπράγγελοι, ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργανώνει ομαδική έκθεση με θέμα, «Φως, χρώμα, Ψυχή. Ασπραγγελιώτισσες κι Ασπραγγελιώτες εκθέτουν και εκτίθενται…». Εγκαίνια 12 Αυγούστου 7:30 μ.μ.

12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
–Κουκούλι, συνάντηση των απανταχού Κουκουλιωτών.
–Σκαμνέλι, παράσταση καραγκιόζη με το θέατρο σκιών του Δημήτρη Καραμαγκιόλα.
–Γρεβενίτι, θεατρική παράσταση με το έργο «Οι Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη, από το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Ιωαννίνων.
– Τσεπέλοβο, βραδινό καλοκαιρινό πάρτι στο δασάκι της Μαθητικής Εστίας, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-Μονοδένδρι, Υπαίθριο Θέατρο, παγκόσμια πρώτη προβολή (έναρξη 8 μ.μ.) της ταινίας «While you Live, Shine» του Paul Duane.
Η ταινία, η οποία γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2016, κυρίως σε χωριά και τοπία του Ζαγορίου, αφορά μια προσωπική προσέγγιση πάνω στο φαινόμενο της Ηπειρωτικής Παραδοσιακής Μουσικής και στην αυθεντικότητα που διατηρεί, σε αντίθεση με την αρνητική πορεία της πλειονότητας αντίστοιχων παραδόσεων σε άλλες περιοχές του πλανήτη.
Η ταινία έχει δημιουργηθεί με την συνεργασία και την ευγενική συμπαράσταση μιας πλειάδας κατοίκων του Ζαγορίου, καθώς και του βραβευμένου συλλέκτη δίσκων της Ηπειρωτικής Μουσικής, ερευνητή και συγγραφέα της μεγάλης σχετικής επικείμενης έκδοσης «Α Lament from Epirus», Christopher King.

13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
–Πάπιγκο, ημερήσιο γλέντι με το χορευτικό του Συνδέσμου Ζαγορισίων, συνδιοργάνωση Εξωραϊστικού Συλλόγου και Ένωσης Ζαγορισίων Αθηνών- «Η Λογιοσύνη των Ζαγορισίων», ομιλία της κ. Ελένης Σκούρτη.
-Άνω Πεδινά, Γιορτή Νεολαίας.
-Μηλιωτάδες, γλέντι Κυνηγετικού Συλλόγου Ζαγορίου.
-Σκαμνέλι, πεζοπορία από διακλάδωση Μακρίνου μέχρι Γυφτόκαμπο και συγκέντρωση στην πλατεία με παραδοσιακούς μεζέδες.
-Τσεπέλοβο, τελικός της 19ης ποδοσφαιρικής συνάντησης Ζαγορίου ανάμεσα στο Ελατοχώρι και το Σκαμνέλι, έναρξη 6 μ.μ.

18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-Άνω Πεδινά, παραδοσιακές μουσικές από την Ευρώπη με το συγκρότημα «Beer for Breakfast» και ώρα 21:00. Συνδιοργάνωση Δήμος Ζαγορίου-Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου.

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
-Βωβούσα, αγώνας ορεινής ποδηλασίας μεγάλης απόστασης σε κυκλική, συνεχή διαδρομή, με την ονομασία «Protect Aoos» ΜΤΒ Ultra, θα διεξαχθεί, για πέμπτη συνεχή χρονιά, στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, με αφετηρία και τερματισμό τη Βωβούσα.

Τα παραδοσιακά πανηγύρια
-14 και 15 Αυγούστου θα γίνουν παραδοσιακά πανηγύρια, στους Ασπραγγέλους (με τους Βασίλη Παπαγεωργίου κλαρίνο, Γιάννη Παπακώστα – Πάνο Γκόγκο τραγούδι), στο Γρεβενίτι, στην Ιτέα, στο Κουκούλι, στο Μακρίνο και στους Φραγκάδες, (με τον Χρ. Τζιτζιμίκα και παραδοσιακή ορχήστρα, ανήμερα Δεκαπενταύγουστου ημερήσιο).
-14 έως 16 Αυγούστου πανηγύρι στη Βίτσα και στο Τσεπέλοβο.
-15 Αυγούστου πανηγύρι στο Μεσοβούνι και στο Διπόταμο.
-15 και 16 Αυγούστου πανηγύρι στη Λαϊστα.
-16 Αυγούστου πανηγύρι στη Λιάπη.
-19 Αυγούστου Γιορτή Πίτας στο Βρυσοχώρι.
-22 Αυγούστου εσπερινός και πανηγύρι στην Ιερά Μονή Βουτσάς.
-22 και 23 Αυγούστου πανηγύρι στο Τρίστενο.
-24 και 25 Αυγούστου πανηγύρι στα Άνω Πεδινά, εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
-28 και 29 Αυγούστου πανηγύρι στην Αρίστη (με το συγκρότημα του Βασίλη Παπαγεωργίου) και στο Δίκορφο, εορτή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.
-29 και 30 Αυγούστου πανηγύρι στα Κάτω Πεδινά.
-7 και 8 Σεπτεμβρίου πανηγύρι στους Μηλιωτάδες, εορτή Γενέσεως της Θεοτόκου.
-8 Σεπτεμβρίου πανηγύρι στο Μικρό Πάπιγκο.
-8 και 9 Σεπτεμβρίου πανηγύρι στο Βραδέτο και στο Δίκορφο, εορτή Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα