Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:13

Πρέβεζα: Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε αστυνομία και πυροσβεστική

673 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/07/2017, 2:38 μμ | 0 σχόλια

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε περιοδεία  στην Αστυνομική Διεύθυνση  και την   Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας κλιμακίου του ΚΚΕ αποτελούμενο από, τον Κωτσαντή Κώστα μέλος του Γ.Π.  Ηπείρου – Κέρκυρας – Λευκάδας και περιφερειακός συμβουλος της ΛΑ.ΣΥ Ηπείρου, τον Γουλή Θεόδωρο μέλος Επιτροπής Περιοχής και Περιφερειακό σύμβουλο  της ΛΑ.ΣΥ Ιονίων Νήσων, τον  Λάμπρου Κώστα και τον Μπακιρτζόγλου Γιώργο μέλη της Τ.Ε. Πρέβεζας,  με την συμμετοχή του Ανθυποπυραγού ε.α. Μιχάλη Μιχαήλ.
 
   Στα πλαίσια της περιοδείας πραγματοποιήθηκαν:
 
·         Συναντήσεις, με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας  την οποία εκπροσώπησαν  ο  Πρόεδρος Μπάκας Κων/νος , ο Γενικός Γραμματέας Ρίζος Βησσαρίων και ο Ταμίας καιΟργανωτικός Γραμματέας Κίτσιος Θεόδωρος. Επίσης έγινε συνάντηση και με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Ταξίαρχο Σιορέντα Δημήτριο. 
·         Περιοδεία σε όλα τα τμήματα της Αστυνομικής Διεύθυνσης ( Ασφάλειας –Τροχαίας-Τάξης κ.λ.π.) συζήτηση με τους αστυνομικούς υπαλλήλους, Αξιωματικούς και χαμηλόβαθμους και διανομή σχετικού έντυπου υλικού του κόμματος συμπεριλαμβανομένου του ειδικού 4σελιδου για την ΕΛ.ΑΣ
·         Ομιλία και συζήτηση με τους πυροσβεστικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας  καθώς διανομή σχετικού έντυπου υλικού του κόμματος συμπεριλαμβανομένου του ειδικού 4σελιδου  για το  Πυροσβεστικό Σώμα.
 
   Οι εκπρόσωποι του κόμματος εξήραν την προσφορά των υπαλλήλων των δύο υπηρεσιών στην αντιμετώπιση του κοινού εγκλήματος και στην πυροπροστασία παρά τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν σε μηχανολογικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας και τα προβλήματα που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους βιώνουν εξ αιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται.    
  Ανέπτυξαν τις θέσεις του ΚΚΕ για τον προσανατολισμό της δράσης που πρέπει να έχουν τα σώματα ασφάλειας, σχετικά με την προστασία των πολιτών από εγκληματικές πράξεις, και παντός είδους κινδύνους που προέρχονται από  φυσικές καταστροφές, πυρκαγιές και ατυχήματα. Ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην αξιοποίηση των σωμάτων ασφάλειας ως κατασταλτικών μηχανισμών ενάντια στο μαζικό λαϊκό κίνημα και ότι είναι υπέρ της πλήρους αποστρατικοποίησης τους.
   Ζήτησαν από τους ένστολους και των δύο υπηρεσιών να βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα από τις αλλαγές που προωθούνται στους επαγγελματικούς τους χώρους, όπως η αναδιοργάνωση των υπηρεσιών και πως αυτές συνδέονται με την πολιτική ασφάλειας της Ε.Ε. που στόχο έχει την δημιουργία ασφαλούς επενδυτικού κλίματος για τα διεθνή και εγχώρια μονοπώλια από κοινωνικές αντιδράσεις και διεκδικήσεις του εργατικού κινήματος.
  Ότι η περιστολή δαπανών που αφορά μέσα και υποδομές, που είναι άκρως απαραίτητα για την διεκπεραίωση των βασικών καθηκόντων τους όσον αφορά την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την πυροπροστασία, αλλά και οι περικοπές στις μισθολογικές και συνταξιοδοτικές τους απολαβές και κάθε περικοπή που γίνεται στις κοινωνικές δαπάνες,  αποσκοπεί στην εξοικονόμηση ακόμη περισσότερων οικονομικών πόρων για να τροφοδοτηθούν οι επενδυτικές βλέψεις της ντόπιας αστικής τάξης.  Η πολιτική αυτή που εφαρμόζεται διαχρονικά από όλες τις αστικές κυβερνήσεις φτωχοποιεί μεγάλα τμήματα του  πληθυσμού της χώρας και πλήττει καίρια τα λαϊκά στρώματα από τις συνέπειες των μεγάλων πυρκαγιών και γενικότερα την έλλειψη σε έργα αντισεισμικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.     
   Αυτή η ξεκάθαρη πραγματικότητα και το γεγονός ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ενστόλων προέρχεται από τα λαϊκά στρώματα, ανάγκασε τον Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  προκειμένου να βάλει εμπόδια στην  συμπόρευση των ενστόλων με το υπόλοιπό λαϊκό εργατικό κίνημα, να δηλώσει πρόσφατα ότι οι ένστολοι που αποτελούν τον σκληρό μηχανισμό του κράτους, δεν πρέπει να ασχολούνται με την διεκδίκηση  κοινωνικών θεμάτων αλλά μόνο των εργασιακών.
  Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση τομέων της πυρασφάλειας, αλλά υπέρ ενός άρτια οργανωμένου και δομημένου κρατικού μηχανισμού πυροπροστασίας όσον αφορά την πρόληψη και το επιχειρησιακό σχεδιασμό, που θα συμπεριλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως δασική υπηρεσία, Πυροσβεστικό Σώμα, δομές πολιτική προστασίας. Η σημερινή κατάσταση όμως με την υποχρηματοδότηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων έχουν οδηγήσει την πυροπροστασία της χώρας σε καταστροφικά αποτελέσματα και του εργαζόμενους στα όρια της σωματικής και ψυχικής εξουθένωσης που έχουν ως αποτέλεσμα δεκάδες θανατηφόρα ατυχήματα όπως και το πρόσφατο τραγικό γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού  Δόκιμου Ανθυποπυραγού.
  Επισημάνθηκε επίσης ότι η δυνατότητα που παρέχεται από σχετική νομοθετική διάταξη, η ΕΛ.ΑΣ να ενοικιάζει αστυνομικούς για την φύλαξη πλουσίων που διαθέτουν πάνω από 100.000 ετήσιο εισόδημα, δείχνει για ποιών τα συμφέροντα αξιοποιούνται από τις αστικές κυβερνήσεις γενικότερα τα σώματα ασφάλειας. Για το γεγονός αυτό δήλωσαν και οι ίδιοι αστυνομικοί υπάλληλοι ότι είναι αντίθετοι και πως προσβάλει πρώτα και κύρια τους ίδιους ως δημόσιους λειτουργούς. 
  Οι εκπρόσωποι του κόμματος ανέλυσαν τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό λαό η εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας με ευθύνη και της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ. Οι ενδοιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα στην θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις του ΚΚΕ. 
  Κάλεσαν τους ενστόλους να γυρίσουν την πλάτη σε όλα τα κόμματα που υπηρετούν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές και να κρατήσουν αποστάσεις από την ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής που δηλώνει αντίθετη με την ύπαρξη συνδικαλισμού στα Σ.Α.  
 Αναλυθήκαν γενικότερα οι επιπτώσεις από τις αλλαγές που έγιναν στις μισθολογικές τους απολαβές, οι προσπάθειες για την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας , οι ανατροπές στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των ενστόλων, δηλώνοντας ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ των δίκαιων αιτημάτων τους, πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό τους και θα στηρίζει της αγωνιστικές τους διεκδικήσεις, καλώντας τους να συμπορευτούν με το υπόλοιπό εργατικό ταξικό κίνημα.    
  Από την πλευρά των υπάλληλων και των εκπροσώπων τους  δηλώθηκε ότι αναγνωρίζουν στο ΚΚΕ μία σταθερή και αταλάντευτη στάση τόσο για τα γενικότερα ζητήματα αλλά στην επιμονή που δείχνει για την επίλυση των  εργασιακών τους προβλημάτων με τις συχνές παρεμβάσεις και την παρουσία του στους χώρους εργασίας των ενστόλων. Πέραν των γενικότερων προβλημάτων τέθηκαν και μία σειρά ζητήματα που αποτέλεσαν πεδίο διαλόγου όπως:
 Η μη χορήγηση του επιπλέον 50% που οφείλει το κράτος σύμφωνα και με την απόφαση του ΣΤΕ.
Η υποβάθμιση των Αστυνομικών Τμημάτων Θεσπρωτικού, Λούρου και Πάργας σε Αστυνομικούς Σταθμούς και οι επιπτώσεις που έχει στην αντιμετώπιση περιστατικών εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Οι συνεχόμενες αποσπάσεις αστυνομικών υπαλλήλων που γίνονται από τον Νόμο  Πρέβεζας για τα Νησιά Λέρο και Κάλυμνο καθώς και σε αστυνομικά τμήματα του Έβρου και ότι αυτό συνεπάγεται για την αποδυνάμωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. του Νομού, αλλά και στην οικογενειακή κατάσταση των ιδίων. Οι ελλείψεις σε μηχανολογικό και ατομικό εξοπλισμό.
  Από την πλευρά των πυροσβεστών έντονα μπήκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού στην Π.Υ. Πρέβεζας και ότι επιδεινώνεται ακόμη περισσότερο από τις συχνές μετακινήσεις που γίνονται για ενίσχυση άλλων περιφερειών , γεγονός που δημιουργεί  προβλήματα σε σχέση με την υπέρβαση του χρόνου εργασίας μέσω των συχνών επιφυλακών για να καλυφτούν όχι μόνο έκτακτα γεγονότα αλλά  πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Επίσης αναφέρθηκαν στις ελλείψεις που υπάρχουν σε μηχανολογικό εξοπλισμό και μέσα ατομικής προστασίας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους για την κατάσταση που επικρατεί στο εργασιακό τους περιβάλλον μετά και από τον τραγική απώλεια του συναδέλφου τους δόκιμου αξιωματικού.
  Με το πέρας της περιοδείας δόθηκε η διαβεβαίωση για την συνέχιση της προσπάθειας που καταβάλει το ΚΚΕ για την προώθηση των προβλημάτων των υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ και του πυροσβεστικού σώματος..  
 

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα