Παρασκευή, 29/03/2024 | 00:30

Κι όμως: Η πρόταση του Πολιτιστικού συλλόγου “ΠΡΕΒΕΖΑ”, για γλυπτό του Καρυωτάκη, ανήκει στον Βασίλη Ευαγγέλου!

760 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 05/07/2017, 10:08 πμ | 0 σχόλια

Από τις 5 Απριλίου είχε δημόσια καταθέσει την πρότασή του, για το γλυπτό του Κώστα Καρυωτάκη ο γνωστός Συμπατριώτης μας Βασίλης Ευαγγέλου. Βγήκε λοιπόν η ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου Πρέβεζα, που πίεσε προς αυτή την κατεύθυνση, όμως η πατρότητα της ιδέας ανήκει ξεκάθαρα στον Βασίλη Ευαγγέλου κι αυτό αξίζει να επισημανθεί.

Τι είχε γράψει όμως στο διαδίκτυο ο Βασίλης Ευαγγέλου, ας θυμηθιύμε καλύτερα, αφού τα γραπτά και στο facebook: “Το κακό όνομα της Πρέβεζας …μέσα από την αυτοκτονία του Καρυωτάκη (που έζησε στην πόλη μας 32 μέρες)…οφείλεται κατά την ταπεινή μου γνώμη στο ντοκυμανταιρ (κάπου εκεί γύρω στο 80) του Φρεντυ Γερμανού…σιγά μην ηξερε η Ελλάδα όλη που δεν διάβαζε και δεν διαβάζει Καρυωτάκη …ότι η Πρέβεζα μπλα μπλα μπλα…έγινε αφορμή να αυτοκτονήσει ο Κώστας…η να τον αυτοκτονήσει….ξαφνικά ως φοιτητής στη θεσσαλονικη η πόλη ήταν γνωστή για τον Άγιο Πρεβέζης (ως πρόσφατο ιστορικά γεγονός) και για την αυτοκτονία του Κώστα(πρόσφατη μνήμη λόγω του Φρεντ Γερμανού)…..οκ…..ας συμφιλιωθούμε με τον γείτονα μας αυτόχειρα….
ένα μπρούτζινο άγαλμα στον προμαχώνα …εκεί που ήπιε τον τελευταίο καφέ(η βυσσινάδα)…στην περιοχή της βρυσούλας….ένας καθήμενος Κώστας σε κλασσικό τραπέζι της εποχής ….
δεν σα κρύβω οτι η Άκτια Γοργονα φταίει για αυτή μου την σκέψη….στις πόλεις κανουνε αγάλματα που είναι της πόλης γίγνεσθαι… με κάθε σεβασμό καταθέτω την σκέψη μου αυτή…”
Καλό είναι λοιπόν και πρέπον ,να αναγνωριστεί ότι η πρόταση αυτή είναι του συμπατριώτη μας, Βασίλη Ευαγγέλου.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα