Σάββατο, 20/04/2024 | 11:20

Δήμος Ζηρού: Με επιτυχία, το διήμερο εκδηλώσεων, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στον Γαλατά

1810 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 30/07/2017, 8:39 μμ | 0 σχόλια

Με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποιήθηκε το διήμερο εκδηλώσεων το Σάββατο 29 και την Κυριακή 30 Ιουλίου 2017, στο χωριό του Γαλατά, στο δήμο Ζηρού, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 150 χρόνων από ανεγέρσεως του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον αύλειο χώρο της εκκλησίας, αλλά και στην τοπική κοινότητα. Το Σάββατο 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν: Εσπερινός και Λιτανεία της εικόνας της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, Χαιρετισμός Δημάρχου Ζηρού κ. Καλαντζή Νικόλαου και παριστάμενων επισήμων,Ομιλία από τον κ. Γιαννούλη Δημήτριο, Επίκουρο Καθηγητή Βυζαντινής αρχαιολογίας και χριστιανικής τέχνης στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων με θέμα: «Ιερός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου Γαλατά: 150 χρόνια από κτίσεως παρουσίας και προσφοράς» και Μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική “ΑΠΟΛΛΩΝ” Θεσπρωτικού.

Την Κυριακή 30 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις, το πρωί έλαβε χώρα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, στη συνέχεια Χαιρετισμός του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη, χαιρετισμός του δημάρχου Ζηρού Νικόλαου Καλαντζή, χαιρετισμός του Περιφερειακού συμβούλου Περικλή Βασιλάκη, ομιλία του Βασίλη Ζήκου που αναφέρθηκε στην ιστορία της εκκλησίας και στα προβλήματα που της είχε προκαλέσει ο σεισμός του 1981 και το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με  Συναυλία από Μουσικό σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του κ. Κωνσταντίνου Ράπτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι έπαιξαν και τρεις μικροί μουσικοί, που απέσπασαν το παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα, του κόσμου που είχε κατακλύσει την πλατεία του χωριού. Μεταξύ άλλων την δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων την Κυριακή 30 Ιουλίου παρέστησαν ο Δημήτρης Παππάς, επικεφαλής της ΑΣΥΠ του δήμου Πρέβεζας, ο πρώην αντιδήμαρχος Πρέβεζας Παύλος Αλεξάνδρου, ενώ στην πλατεία του χωριού, υπήρχε και μπουφές για τον κόσμο, προσφορά από τον δήμο Ζηρού.  Ήταν ένα διήμερο εκδηλώσεων που στέφθηκε με επιτυχία και είχε ξεχωριστό θρησκευτικό, αλλά και ιστορικό ενδιαφέρον η θεματολογία του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα