Πέμπτη, 28/03/2024 | 12:10

Το πρόβλημα του ΤΕΙ Λευκάδας, απασχόλησε τη συνάντηση του βουλευτή Λευκάδας, Θανάση Καββαδά, με τη Διοικούσα Επιτροπή, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

699 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/07/2017, 2:39 μμ | 0 σχόλια

Με τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων συναντήθηκε για ακόμη μια φορά ο Βουλευτής του νομού Λευκάδας, κ. Αθανάσιος Καββαδάς, την Πέμπτη 6 Ιουλίου στα γραφεία του ιδρύματος στην Αθήνα για το θέμα του ΤΕΙ Λευκάδας.

Στη συνάντηση, εκτός του κ. Καββαδά συμμετείχαν ο πρόεδρος, κ. Ιωάννης Δραγώνας, ο Αντιπρόεδρος Α’, κ. Αθανάσιος Καλαφάτης, και ο Αντιπρόεδρος Β’, κ. Ιωάννης Χάλαρης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η εξέταση των δεδομένων σχετικά με το θέμα της εξεύρεσης λύσης για το κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ΤΕΙ στη Λευκάδα καθώς και η παράθεση, εκ μέρους του βουλευτή, στοιχείων, τα οποία έπειτα από ενδελεχή έρευνα και σειρά επαφών που είχε με νομικούς και τεχνικούς συμβούλους, εξέθεσε στη διοίκηση του ΤΕΙ.

Ο κ. Καββαδάς εξήγησε όλες τις παραμέτρους του ζητήματος και τόνισε ότι η λύση του προβλήματος περνά μέσα από την αναγκαία συνεννόηση Δήμου και Δημοσίου, καθώς το επίμαχο οικόπεδο για το οποίο όλοι ομιλούν, είναι «αγνώστου ιδιοκτησίας» και το δικαστήριο απεφάνθη το 2014 ότι, δεν ανήκει ούτε στο ελληνικό δημόσιο ούτε στο δήμο, επειδή τα στοιχεία που προσκόμισαν και οι δύο πλευρές δεν ήταν επαρκή.

Ο βουλευτής τόνισε ότι θα συνεπικουρήσει σε οποιαδήποτε λύση, εντός του πλαισίου της νομιμότητας, προταχθεί, προκειμένου το ΤΕΙ Λευκάδας να βρει επιτέλους στέγη και να μην κινδυνεύσει με διακοπή της λειτουργίας του, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει νέο διεκδικητικό δικαστικό αγώνα, κάτι που ίσως έπρεπε να έχει συμβεί από το 2014.

Μάλιστα, υπενθύμισε πως έχει προ διμήνου αποστείλει επιστολή και έχει συναντηθεί με τη δημοτική αρχή εκφράζοντας την ανησυχία του για το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, έχει επισκεφθεί τον πρόεδρο της ΕΤΑΔ κ. Γιώργο Τερζάκη αλλά και ότι ενημέρωσε το φοιτητικό σύλλογο του ΤΕΙ για όλη την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε ότι το θέμα μπορεί να βρει το δρόμο του μόνο εάν Δήμος και Ελληνικό Δημόσιο συμφωνήσουν και δρομολογήσουν την ενδεδειγμένη διαδικασία. Εισηγήθηκε δε, προκειμένου να επιτευχθεί σύντομα η βέλτιστη λύση να επιδιωχθεί κοινή σύσκεψη με την ΕΤΑΔ, το Δήμο, τη Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ και του Βουλευτή, ώστε να αποφασιστεί από κοινού στοχευμένη δράση. Η πρότασή του έγινε αποδεκτή από τους παρισταμένους.

Τέλος ο κ. Καββαδάς σημείωσε πως σε ό,τι αφορά το μέλλον του ΤΕΙ, θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά η αναβάθμισή του και η οργανική του σύνδεση με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, ώστε οριστικά να εξασφαλιστεί η θεσμική του λειτουργία εντός ενός ευρύτερου και αναβαθμισμένου πανεπιστημιακού πλαισίου στα Επτάνησα.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα