Πέμπτη, 28/03/2024 | 20:25

Πρέβεζα: Πλήθος κόσμου στον Παντοκράτορα, για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα

868 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 25/06/2017, 10:13 πμ | 0 σχόλια

Από τις 7.30 περίπου το απόγευμα του Σαββάτου 24 Ιουνίου 2017, άρχισε να συρρέει κόσμος στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, στην πλατεία, δίπλα από την εκκλησία, έφερναν τα πρωομαγιάτικα στεφάνια τους που ήταν ξεραμένα και έτοιμα να πέσουν στη…πυρά, για την αναβίωση του εθίμου του Κλήδονα που αναβίωσε και φέτος στον Παντοκράτορα Πρέβεζας, με μεγάλη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κόσμος και εκτός Παντοκράτορα, βρέθηκε για να παρακολουθήσει το έθιμο, πιθανόν και επισκέπτες, γεγονός που δείχνει πόσο σημαντική είναι η αναβίωση του Κλήδονα, για την ειδυλλιακή αυτή περιοχή της Πρέβεζας, τον Παντοκράτορα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλάμβανε παιχνίδια από τα παιδιά του Παντοκράτορα, χορευτικά από το Χορευτικό του Καναλίου και το χορευτικό του Παντοκράτορα και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στην πλατεία τα στεφάνια, άναψαν φωτιές και ήταν η ώρα της ολοκλήρωσης, μιας πολύ όμορφης γιορτής.

Αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα μας στο σύλλογο του Παντοκράτορα, στην Εκκλησία και στους συμμετέχοντες γι’ αυτή την πραγματικά ξεχωριστή γιορτή. Και του χρόνου, με υγεία!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα