Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

793 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/06/2017, 4:43 μμ | 0 σχόλια

Ο λόγος για την «γκρούπα» με την βαρύγδουπη επωνυμία Αγωνιστική Παρέμβαση εργαζομένων και ανέργων (που ποτέ δεν έχουμε δει να την ακολουθούν).
Μετά την εντυπωσιακή αύξηση σε ψήφους και έδρες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας, έσπευσαν να εκφράσουν την ανησυχία τους για τον κίνδυνο αλλαγής συσχετισμών στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, υπέρ των δυνάμεων που πρωτοστατούν καθημερινά στη μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Χρησιμοποιώντας κατά την προσφιλή τους μέθοδο συκοφαντίες και τόνους λάσπης “περί νοθείας”, η οποία βέβαια τους επιστρέφεται. Δεν  περιμέναμε κάτι διαφορετικό από αυτούς, που όπου σταθούν και όπου βρεθούν στάζουν χολή για το ΠΑΜΕ και το ταξικό κίνημα.
Έχουν αναλάβει το ρόλο του μόνιμου δικαστή, του αυθεντικού κριτή και εκφραστή της νομιμότητας της λειτουργίας και των αρχαιρεσιών των σωματείων, μόνο και όταν αυτά συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Ας καταλάβουν πως δεν πρόκειται να τους ανεχθούμε ως μοναδικούς υπερασπιστές της νομιμοφροσύνης.
Άξιος ο ρόλος τους ως κολαούζοι του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, τους προσφέρουν καρέκλα στο ΕΚ και πρέπει να υπερασπίζονται τα συνεταιράκια τους.
Για μια ακόμα φορά, έδειξαν πως γι’ αυτούς είναι καλύτερα να υπάρχει μια πλειοψηφία στο ΕΚΠ που τα βρίσκουν, που συναλλάσσονται μαζί της, παρά να υπάρχουν σωματεία που μπολιάζουν τους εργαζόμενους με ταξική αντίληψη, με αγωνιστικό διεκδικητικό πνεύμα για την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών τους.
Έχουν  διαλέξει  στρατόπεδο  από  πολύ  παλιά.
Αλήθεια, από πότε και για ποιο λόγο θα απολογηθούμε στους «λαγούς» του εργοδοτικού συνδικαλισμού για το πού και πόσες μέρες, βάση του καταστατικού του σωματείου, θα  κάνουμε εκλογές; Στόχος μας είναι να υπάρχει ένα γερό ταξικό σωματείο, όσο το δυνατόν πιο μαζικό, πραγματικό στήριγμα και αποκούμπι των εργαζομένων του κλάδου, ριζωμένο στους χώρους δουλειάς. Δικός τους στόχος είναι να υπάρχει ένα σωματείο «φάντασμα», που είναι η  χαρά της εργοδοσίας στον κλάδο του, (σωματείο  Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Δήμου Πρέβεζας), καθώς απουσιάζει από κάθε προσπάθεια οργάνωσης και  δράσης των εργαζομένων και  χρησιμοποιείται μόνο και μόνο για να ελέγχεται ο αρνητικός  συσχετισμός δύναμης στο ΕΚΠ. Για να μοιράζονται με την ΠΑΣΚΕ τα κουκιά στο ΕΚΠ, και να κάθονται στο σβέρκο των εργαζομένων βάζοντας πλάτη στη σφαγή των δικαιωμάτων τους. Ένα σωματείο, που πέρα απ ̉ την ιδιότυπη κολιγιά Αγωνιστικής  Παρέμβασης  –  ΠΑΣΚΕ, στήθηκε με τις ευλογίες και τη στήριξη της εργοδοσίας και των μηχανισμών της όπως το ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Να θυμίσουμε πως όλος αυτός ο συρφετός το 2013 έσυρε ξεδιάντροπα το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας στα αστικά δικαστήρια με σκοπό να ακυρώσουν την απόφαση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης και τις αρχαιρεσίες  του σωματείου. Δεν τα κατάφεραν όμως, και το σωματείο προχωρά και δυναμώνει με τη στήριξη των εργαζομένων.
Να θυμίσουμε ότι δεν έβγαλαν άχνα για τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της ΔΑΣ από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Σερβιτόρων και συναφών επαγγελμάτων Ν. Πρέβεζας, ενός ακόμη σωματείου «σφραγίδα», πόδι και στήριγμα του εργοδοτικού- κυβερνητικού συνδικαλισμού. Ενός ακόμη σωματείου–εργαλείου για τη διαμόρφωση του αρνητικού για τους εργαζόμενους συσχετισμού δύναμης στο ΕΚ. Να τους θυμήσουμε πως δεν βρήκαν τίποτα μεμπτό και αντικαταστατικό στο ότι το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Πάργα, πραγματοποίησε αρχαιρεσίες 1 χρόνο μετά την καθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής τους, όπου και αυτοί συμμετείχαν.
Δείχνουν  ποιος  είναι  ο  πραγματικός  τους  αντίπαλος.
Συμμεριζόμαστε τον πόνο τους για τη μεγάλη άνοδο των ταξικών δυνάμεων, αλλά όλα είναι θέμα συνήθειας.
Ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους, πως δεν πρόκειται να ησυχάσουμε αν δεν τους ξεριζώσουμε, και αυτούς και τους πάτρωνές τους στο ΕΚΠ, από το εργατικό κίνημα. Αποτελούν βαρίδια για την ανασύνταξη του κινήματος, οι διαχειριστικές πολιτικές τους προτάσεις, που αφορούν βέβαια το ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, και η ρήξη καρικατούρα με την ευρωζώνη. Αυτά οδηγούν σε νέα αδιέξοδα τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Οι επαναστατικές κατά καιρούς φανφάρες τους δε μπορούν να κρύψουν τη σύμπλευση τους με τον εργατοπατερισμό και τον εργοδοτικό συνδικαλισμό. Δε μπορούν να κρύψουν ότι μοναδικός λόγος ύπαρξής τους είναι το να αποτελούν την αιχμή του δόρατος του εργοδοτικού  συνδικαλισμού στην επίθεση του ενάντια στο ταξικό κίνημα. Δε μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τη στήριξη της πρώτης φοράς αριστερής κυβέρνησης, για τη συμμετοχή τους στα κινήματα των πλατειών, στα συλλαλητήρια στήριξης των αντιλαϊκών διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με το κουαρτέτο για λογαριασμό του κεφαλαίου, τη στήριξή τους στο κάλπικο κυβερνητικό όχι του δημοψηφίσματος, την αμέριστη στήριξή τους σε όλα αυτά που οδήγησαν στον αποπροσανατολισμό του λαού, στον εγκλωβισμό και στην ενσωμάτωση της λαϊκής δυσαρέσκειας, στη διάχυσή της σε ανώδυνα κανάλια για το σύστημα, το κεφάλαιο και την εξουσία του. Δηλαδή μακριά από τις αιτίες των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα.
Όσο για τον χαρακτηρισμό για εργατοπατερισμό στις ταξικές δυνάμεις, την απάντηση την δίνουν οι εργαζόμενοι από κάθε κλάδο, από κάθε χώρο δουλειάς, που γνωρίζουν καθημερινά ότι τα ταξικά σωματεία βρίσκονται δίπλα τους στη διεκδίκηση κάθε αιτήματος. Γνωρίζουν ποιους πρέπει να εμπιστεύονται, και το εκφράζουν με την μαζική συμμετοχή τους στις απεργίες, τα συλλαλητήρια με τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Αυτό ακριβώς κάνουν και στις αρχαιρεσίες των ταξικών σωματείων: συσπειρώνονται, μαζικοποιούν τα ταξικά συνδικάτα.     
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Πρέβεζας καλεί τους εργαζόμενους να βάλουν στο περιθώριο και αυτούς και τις δυνάμεις που πλειοψηφούν στο ΕΚΠ, και μαζί να δώσουμε τη μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, το δυνάμωμα της κοινωνικής συμμαχίας με τα άλλα λαϊκά στρώματα που υποφέρουν από τη δράση των μονοπωλίων. Για να γίνει ο ίδιος ο εργαζόμενος λαός αφέντης και διαχειριστής στον πλούτο που παράγει, για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα