Σάββατο, 20/04/2024 | 04:20

Τουρκία: Συνελήφθη ο πατέρας του μπασκετμπολίστα της Οκλαχόμα, Ενές Καντέρ

869 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/06/2017, 6:15 μμ | 0 σχόλια

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν την Παρασκευή τον πατέρα του Ενές Καντέρ, του γνωστού παίκτη της Οκλαχόμα, ο οποίος είναι δηλωμένος υποστηρικτής του Φετουλάχ Γκιουλέν, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μεχμέτ Καντέρ συνελήφθη στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη και έχει τεθεί υπό κράτηση στο πλαίσιο μιας έρευνας για τη δράση του Γκιουλέν. Η Άγκυρα κατηγορεί τον ιεροκήρυκα για την απόπειρα πραξικοπήματος, πέρσι τον Ιούλιο.

Την περασμένη εβδομάδα η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης εξέδωσε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του μπασκετμπολίστα ενώ το διαβατήριό του ακυρώθηκε. Ο 25χρονος σταρ του NBA αντέδρασε αμέσως μέσω του Twitter: “Ο πατέρας μου συνελήφθη από την τουρκική κυβέρνηση”, έγραψε, επικρίνοντας σφοδρότατα τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον οποίο χαρακτηρίζει “Χίτλερ του αιώνα μας”.

Ο Ενές Καντέρ είναι υποστηρικτής του Γκιουλέν, του επικεφαλής του δικτύου Hizmet (“Υπηρεσία”, στα τουρκικά) που αποτελείται από σχολεία, εταιρείες και μη κυβερνητικές οργανώσεις. Για τις τουρκικές αρχές όμως, ο Γκιουλέν διευθύνει μια “τρομοκρατική οργάνωση”, στόχος της οποίας είναι η ανατροπή της κυβέρνησης.

ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα