Παρασκευή, 29/03/2024 | 08:23

Λονδίνο: Έσφαξαν κοπέλα με 15 μαχαιριές φωνάζοντας «αυτό είναι για τον Αλλάχ»

784 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/06/2017, 1:13 μμ | 0 σχόλια

Στιγμές τρόμου ζει για άλλη μια φορά το Λονδίνο μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη γέφυρα του Λονδίνου και την αγορά του Μπόροου που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά τη βομβιστική επίθεση στο Μάντσεστερ με τους δεκάδες νεκρούς στη συναυλία της Αριάνα Γκράντε.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι είδε τρεις ανθρώπους με τραύματα κατά τα φαινόμενα από μαχαίρι στη Γέφυρα του Λονδίνου. Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε χαρακτηριστικά ότι οι άνθρωποι αυτοί είχαν κομμένους τους λαιμούς.

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε οδηγός ταξί που ήταν παρών:

«Ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Λονδίνου. Μετά είδα τρεις ανθρώπους να βγαίνουν από αυτό κρατώντας μεγάλα μαχαίρια και να τρέχουν στην οδό Μπόροου και να μαχαιρώνουν τυχαία όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Είδα ένα κορίτσι να δέχεται μια μαχαιριά στο στήθος».

Όπως είπε προσπάθησε να χτυπήσει με το όχημά του τον δράστη αλλά αυτός του ξέφυγε. «Ήταν ένα ζώο» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο και οι τρεις δράστες είχαν μεσογειακή εμφάνιση με έναν δεύτερο οδηγό ταξί είδε έξι-επτά ανθρώπους ξαπλωμένους προσθέτοντας «ήταν τρομακτικό».

Όπως μεταδίδει η Daily Mirror που επικαλείται αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο BBC οι τρεις άνδρες που φέρονται να έκαναν την επίθεση φώναξαν «αυτό είναι για τον Αλλάχ».

Την εκδοχή αυτή επιβεβαίωσε και δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας που είπε ότι «τους είδα να τρέχουν να μαχαιρώνουν αδιάκριτα όποιον έβλεπαν σε μπαρ και παμπ φωνάζοντας “αυτό είναι για τον Αλλάχ”. Είδα ότι επιτέθηκαν σε μια κοπέλα και τη μαχαίρωσαν πολλές φορές, μπορεί και 15. Μου φώναζε “βοήθησέ με” αλλά δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Τους πετούσα διάφορα αντικείμενα για να τους απομακρύνω ενώ φώναζα σε όλους να τρέξουν γιατί είναι τρομοκρατική επίθεση».

Γυναίκα ήρθε αιμορραγώντας από το λαιμό

Τη δική του μαρτυρία έδωσε ο Άλεξ Σέλουμ ο οποίος βρισκόταν σε μια παμπ κάτω από τη Γέφυρα του Λονδίνου. «Ήταν γύρω στις 10 το βράδυ (σ.σ. ώρα Λονδίνου) όταν μια τραυματισμένη γυναίκα μπήκε μέσα στην παμπ. Αιμορραγούσε από το λαιμό. Φαινόταν να έχει δεχθεί εκεί χτύπημα από μαχαίρι. Έξω από την παμπ διασώστες έκαναν μαλάξεις σε ένα άλλο άτομο. Αυτά πρόλαβα να δω γιατί μετά μας είπαν να φύγουμε».

Από την πλευρά του ένας άνδρας από εταιρεία security είπε στο BBC ότι είδε τουλάχιστον τέσσερις μαχαιρωμένους. Όπως είπε είδε τρεις άνδρες με μαχαίρια να επιτίθενται αδιακριτώς σε περαστικούς ανάμεσα στους οποίους και ένα κορίτσι περίπου 20 ετών.

Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα