Τετάρτη, 24/04/2024 | 04:38

Ιερός ναός Αγίου Θωμά Πρέβεζας: η εκκλησία μας εορτάζει την σύναξη των Αγίων 12 Αποστόλων.

1393 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 27/06/2017, 8:19 μμ | 0 σχόλια

Σε δύο μέρες από σήμερα η εκκλησία μας εορτάζει την σύναξη των Αγίων 12 Αποστόλων. Πανηγυρίζει και το εκκλησάκι μας στη θέση ” Άγιοι Απόστολοι” στην Πρέβεζα. Με αφορμή την γιορτή αποφάσισα να καταθέσω κάποιες σκέψεις μου.
Ας πάμε έναν χρόνο περίπου πίσω και συγκεκριμένα στις 15 Μαΐου του 2016. Μέσα σε μια έντονη συγκινησιακή φορτισμένη ατμόσφαιρα γίνεται η θεμελίωση του νέου ναού των Αγίων Αποστόλων από τον Μητροπολίτη μας κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟ με την συμμετοχή ιερέων και πλήθους κόσμου. Η χαρά έκδηλη καθώς παίρνει σάρκα και οστά η επιθυμία όλων να χτιστεί και πάλι ο ναός των Αγίων Αποστόλων μετά την καταστροφή που υπέστη ο αρχικός ναός εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους.
Αξίζει να τονίσω την στενή σχέση που είχαν με το συγκεκριμένο εκκλησάκι οι κάτοικοι των οικισμών Αγίου Θωμά, Νεοχωρίου και γενικά όλης της Πρέβεζας.
Εμπόδια και δυσκολίες για την ανέγερση του νέου ναού υπήρξαν!!! Όμως οι Άγιοι Απόστολοι ήθελαν να ξαναχτίσουμε το “σπίτι” τους.
Έτσι λοιπόν με τις ευλογίες τους αλλά και χάρη στο πείσμα και τον ζήλο κάποιων συμπολιτών μας προχωρήσαμε και φτάσαμε έναν χρόνο μετά να έχουμε αποπερατώσει το εκκλησάκι μας. Αλήθεια αυτό δεν είναι ένα θαύμα;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τα μέλη του Συλλόγου Αγίων Αποστόλων Πρέβεζας. Χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ. Τους ενορίτες και κατοίκους του Αγίου Θωμά που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την προσπάθεια καθώς και όλον τον λαό της πόλης μας. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Μητροπολίτη μας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας και μας παρότρυνε να συνεχίσουν. Το εκκλησάκι αυτό ανήκει σε Όλους Μας!
Εύχομαι στον καθένα σας ξεχωριστά να έχετε την χάρη και την προστασία των Αγίων Αποστόλων. Με το καλό να αξιωθούμε να τους τιμήσουμε και συμμετάσχουμε όλοι μαζί.
Σας ευχαριστώ!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα