Παρασκευή, 29/03/2024 | 17:32

Συρία: Επιθέσεις του ISIS εναντίον προσφυγικού καταυλισμού με 32 νεκρούς

731 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/05/2017, 1:08 μμ | 0 σχόλια

Τουλάχιστον 32 άμαχοι και μαχητές κατά των τζιχαντιστών σκοτώθηκαν σήμερα σε επιθέσεις αυτοκτονίας που πραγματοποίησε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) εναντίον καταυλισμού προσφύγων και εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Τουλάχιστον πέντε καμικάζι του ΙΚ ανατινάχθηκαν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό ιρακινών προσφύγων και σύρων εκτοπισμένων στην επαρχία Χασάκε και ακολούθησαν μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS)» (που μάχονται το ΙΚ), ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Οι βιαιότητες «προκάλεσαν 32 θανάτους, στην πλειονότητά τους αμάχων, και 30 τραυματισμούς», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκαν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό της περιοχής Ράτζεμ αλ-Σαλίμπι, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ. «Ορισμένοι καμικάζι κατάφεραν να εισέλθουν στον καταυλισμό», διευκρίνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με την κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, με την οποία επικοινώνησε το Γαλλικό Πρακτορείο, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις 04:00 τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 22 άμαχοι.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, σε αυτό τον προσωρινό καταυλισμό, που βρίσκεται 25 χλμ. νότια ενός μεγάλου προσφυγικού καταυλισμού, του Αλ-Χολ, βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 300 οικογένειες που διέφυγαν από το Ιράκ ή από τη συριακή επαρχία Ντέιρ Έζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Οι FDS, μια συμμαχία αράβων και κούρδων μαχητών που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι μία από τις κύριες δυνάμεις που μάχονται κατά της ριζοσπαστικής οργάνωσης στη Συρία.

Σφυροκοπούν αυτή τη στιγμή την εξτρεμιστική οργάνωση στην πόλη Τάμπκα (βόρεια), μια σημαντική πόλη στη διαδρομή προς τη Ράκα, «πρωτεύουσα» του ΙΚ στη Συρία.

Από τον Νοέμβριο, η μεγάλη επίθεση των FDS για την ανακατάληψη της Ράκας, τους επέτρεψε να καταλάβουν μεγάλα τμήματα εδάφους γύρω από την ντε φάκτο πρωτεύουσα του ΙΚ στη Συρία.

Οι FDS έχουν ήδη εκδιώξει το ΙΚ από πολλά από τα προπύργιά του στη Συρία μετά τη δημιουργία τους στα τέλη του 2015.

Πηγή: ΑΜΠΕ-AFP-Reuters

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα