Πέμπτη, 28/03/2024 | 21:49

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας

663 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 02/05/2017, 12:50 μμ | 0 σχόλια

Εγκληματική οργάνωση σωματεμπορίας, που εκμεταλλευόταν σεξουαλικά γυναίκες από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, εξάρθρωσε η Αστυνομία.

Δύο μέλη της σπείρας συνελήφθησαν σε περιοχή της Δυτικής Αττικής και στη Γλυφάδα, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, σε σπίτια και οίκους ανοχής, δύο μέλη της σπείρας. Πρόκειται για έναν 48χρονο Έλληνα και έναν 36χρονο Αλβανό, ενώ συγκατηγορούμενη για τα ίδια αδικήματα είναι μία 30χρονη Αλβανή, η οποία αναζητείται.

Ο 48χρονος εντόπιζε μέσω διαδικτύου τα θύματα, τα οποία βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση και με το πρόσχημα παροχής νόμιμης εργασίας, τα έπειθε να έλθουν στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, μόλις έφθαναν στη χώρα, τις υποδεχόταν και τις εγκαθιστούσε σε διαμέρισμα στη Βουλιαγμένη.

Επίσης, υποσχόμενος ψευδώς ότι θα τις πληρώσει, καθώς και με απειλές και βία, τις μετέφερε σε οίκους ανοχής της Αττικής, τους οποίους εκμεταλλεύονταν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, παρακρατώντας το σύνολο των εσόδων.

Από τις κατ’ οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Το χρηματικό ποσό των 47.100 ευρώ, ένα αυτοκίνητο, τρία κινητά τηλέφωνα, καθώς και έγγραφα και σημειώσεις σχετικές με τη λειτουργία των οίκων ανοχής. Επίσης, ταυτοποιήθηκαν δύο γυναίκες, θύματα εμπορίας, από τις οποίες η μία διέφυγε από τον έλεγχο της οργάνωσης, ενώ στην άλλη παρασχέθηκε προστασία και αρωγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή.

Zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα