Τρίτη, 19/03/2024 | 11:53

Καθιερωμένη η προσφορά του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου, με σημαντικές εκπαιδεύσεις επιστημονικού κύρους και ενδιαφέροντος

651 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/05/2017, 11:07 πμ | 0 σχόλια

Ακόμη μία σημαντική πρωτοβουλία από το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου, ειδικό κέντρο Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας και Συμβουλευτικής, που πραγματοποίησε το Σάββατο 20 Μαΐου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών το επιστημονικό σεμινάριο με θέμα τη Σχολική Ετοιμότητα.

Πάνω από 700 συμμετέχοντες, ειδικοί, γονείς, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, παρακολούθησαν τους εισηγητές του σεμιναρίου να αναφέρονται στους παράγοντες που προσδιορίζουν τη Σχολική Ετοιμότητα. Συγκεκριμένα, η κα Ανθή Γκίκα, Ειδικευμένη Λογοπεδικός, αναφέρθηκε στη Φωνολογική Επίγνωση και στη σημασία της στη γραφή και στην ανάγνωση. Ενώ ο παιδοψυχίατρος κος Βάιος Νταφούλης αναφέρθηκε στην ένταξη του παιδιού στο σχολείο και στις επαρκείς Γνωστικές, Κοινωνικοσυναισθηματικές και Διαπροσωπικές Δεξιότητες.

Ο λογοθεραπευτής και διευθυντής του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου κ. Ελευθέριος Μέλιος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, τόνισε τη σημασία αυτών των εκπαιδεύσεων δεδομένου ότι οι γονείς, οι ειδικοί και οι εκπαιδευτικοί καλούνται συχνά να αντιλαμβάνονται τους παράγοντες που συντελούν στην ομαλή μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό.

Όπως ανέφερε ο κος Μέλιος, η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διεπιστημονικού Κέντρου Ηπείρου για την ενημέρωση και την εκπαίδευση των ειδικών και του ευρύτερου κοινού.

Να σημειωθεί πως το Διεπιστημονικό Κέντρο Ηπείρου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτικό Κέντρο με έδρα τα Ιωάννινα, που είναι στελεχωμένο από μια επιστημονική ομάδα νέων ανθρώπων, που ακολουθούν πιστά τις αρχές βέλτιστης πρακτικής της επιστήμης τους και δραστηριοποιούνται σε ένα άρτια διαμορφωμένο περιβάλλον.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα