Παρασκευή, 29/03/2024 | 03:14

Τροχαίο στις Σέρρες: «Τα παιδιά έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο και φώναζαν»

739 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 26/05/2017, 11:44 πμ | 0 σχόλια

«Τον Χάρο με τα μάτια τους» είδαν οι μικροί μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του δημοτικού σχολείου από το Βαμβακόφυτο, που επέβαιναν στο λεωφορείο που ανετράπη το πρωί στο 39ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Σερρών- Καβάλας.

Το τροχαίο συνέβη όταν, κατά δήλωση του οδηγού του λεωφορείου, μια νταλίκα πορευόμενη στο αντίθετο ρεύμα του «έκλεισε» το δρόμο, με αποτέλεσμα να φύγει δεξιά, να βγει από το δρόμο και να ανατραπεί.

Από το λεωφορείο απεγκλωβίστηκαν ελαφρά τραυματισμένα εννιά παιδιά και πέντε γονείς που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

Πολλοί γονείς αλλά και αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για «θαύμα» αφού ίσως να υπήρχαν ακόμη και νεκροί αν το λεωφορείο για παράδειγμα συγκρουόταν με την νταλίκα που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα, εξαιτίας της οποίας ο οδηγός του λεωφορείου αναγκάστηκε να στρίψει δεξιά το τιμόνι με αποτέλεσμα το μεγάλο όχημα να ανατραπεί.

Η μητέρα του μικρού μαθητή που τραυματίστηκε στο χέρι και νοσηλεύεται με κάταγμα στη Δράμα μίλησε στο protothema.gr και περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που έζησε: «Τα παιδιά μας ούρλιαζαν την ώρα που το λεωφορείο σερνόταν. Πράγματα έπεφταν στα κεφάλια μας και στα κεφάλια των παιδιών. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Καθόμουν στα πίσω καθίσματα του λεωφορείου με τον γιο μου που είναι μόλις έξι ετών και δεν είδα πως ανετράπη το λεωφορείο. Το παιδί μου έκλαιγε, ήταν τρομοκρατημένο, το ίδιο κι εγώ. Προσπαθούσα να προστατεύσω και το δικό μου παιδί και τα άλλα παιδάκια γιατί όπως ντελαπάρησε το λεωφορείο τα παιδιά έπεφτε το ένα πάνω στο άλλο και φώναζαν» λέει η κυρία Ευγενία και προσθέτει: «Όταν σταμάτησε το λεωφορείο έψαχναν οι γονείς να βρουν τα παιδιά τους και να δουν που τραυματίστηκαν. Το χεράκι του γιου μου είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα στα καθίσματα και δεν μπορούσα να το βγάλω έξω. Θυμάμαι ότι με βοήθησαν οι άλλοι γονείς, η πυροσβεστική και ο οδηγός».

Η κυρία Ευγενία η οποία βρίσκεται μαζί με το γιό της στο νοσοκομείο στη Δράμα είπε πως το σοκ ήταν πολύ ισχυρό και ακόμη δεν έχει συνέλθει εντελώς.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του νοσοκομείου Δράμας κ. Νίκος Λιάτσης είπε στο protothema.gr: «Στο νοσοκομείο μας ήρθαν μετά το ατύχημα ένα παιδάκι έξι ετών και η μητέρα του. Ήταν σοκαρισμένοι από το ατύχημα. Η μητέρα δεν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και παραμένει δίπλα στο αγοράκι της που έχει επιφανειακές εκδορές και χτύπημα στο δεξί του χέρι που είναι αντιμετωπίσιμο. Του κάνουμε ακτινογραφίες στο κεφάλι προληπτικά και μάλιστα όταν ήρθε δέχτηκε ψυχολογική υποστήριξη από το νοσοκομείο μας και παραμένει ήσυχο δίπλα στη μαμά του. Πρέπει να περάσει ένα εικοσιτετράωρο για να μπορέσουμε να δούμε ότι όλα είναι καλά και να μπορέσει να φύγει».

Το λεωφορείο σύρθηκε 15 μέτρα – Επικράτησε πανικός, λέει δάσκαλος που ήταν μέσα

Ο εκπαιδευτικός του δημοτικού σχολείου του Βαμβακόφυτου Σερρών Ευθύμιος Τσιμικίδης που επέβαινε στο λεωφορείο που ανετράπη με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 9 μαθητές και 5 γονείς, μίλησε στο protothema.gr για όλα όσα έζησε.

Ο ίδιος καθόταν στην μπροστινή θέση και είδε όλο το τροχαίο ατύχημα: «Εγώ καθόμουν στην δεξιά μπροστά θέση, στην πρώτη από τις κανονικές θέσεις. Αντιλήφθηκα το συμβάν. Η δεξιά ρόδα βρέθηκε εκτός οδοστρώματος, σε ένα σημείο στενό με μία ανηφορική στροφή. Πηγαίναμε με χαμηλή ταχύτητα, περίπου με 40 χιλιόμετρα. Αυτό που συνέβη στην συνέχεια είναι ότι το όχημα κινήθηκε με την δεξιά ρόδα περίπου μισό μέτρο εκτός οδοστρώματος. Ο οδηγός έκανε κάποια προσπάθεια να το επαναφέρει αλλά το σημείο που πατούσε η ρόδα το οδόστρωμα χαμήλωνε και το λεωφορείο ντελαπάρισε χωρίς να κάνει τούμπες όμως. Έπεσε με την κολόνα την μπροστά δεξιά και στην συνέχεια σύρθηκε περίπου 15 μέτρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες που ήταν στην δεξιά μεριά κυρίως να τραυματιστούν. Πραγματοποιούσαμε ημερήσια εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη. Επικράτησε πανικός γιατί αρκετοί τραυματίες ήταν αιμόφυρτοι, κάποιοι δεν μπορούσαν να κινηθούν. Έχουμε κάποιους σχετικά σοβαρά τραυματίες. Δεν είχε χάσει κάποιος τις αισθήσεις του, δεν ήταν σε ιδιαίτερα επικίνδυνη κατάσταση, ωστόσο υπήρχαν χτυπήματα στο κεφάλι, υπήρχαν αιμόφυρτοι και δυο παιδάκια χτύπησαν αρκετά, αλλά δεν κινδυνεύουν. Εγώ δεν αισθάνομαι να έχω χτυπήσει πολύ, από την πρόσκρουση έχει τρανταχτεί ο αυχένας μου. Επειδή είχα αντιληφθεί το γεγονός από νωρίς ότι το όχημα βγήκε από το οδόστρωμα, έβαλα το δεξί μου χέρι στο τζάμι. Είχα πλήρη συνείδηση του ατυχήματος από την στιγμή που το όχημα βγήκε έξω από οδόστρωμα. Ήρθαν πολλά ασθενοφόρα στο σημείο, έχουν πάει σε δύο νοσοκομεία νομίζω. Εγώ δεν αντιλήφθηκα άλλο όχημα να μας χτύπησε και να μας έβγαλε εκτός πορείας, δεν έχω όμως πλήρη εικόνα του λόγου που βγήκαμε από το οδόστρωμα».

Πηγή: protothema.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα