Παρασκευή, 29/03/2024 | 01:36

Κώστας Μπάρκας: «Ο λαός μάς έφερε στην κυβέρνηση για να γλιτώσει από εσάς».

681 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 18/05/2017, 12:56 μμ | 0 σχόλια

Δριμύτατη επίθεση εξαπέλυσε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, εναντίον του παλιού δικομματισμού, μέσω της ομιλίας του στην Ολομέλεια της Βουλής, το βράδυ της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου για τη συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών, η οποία επαναφέρει την εργασιακή κανονικότητα στην χώρα από την 21η Αυγούστου 2018, ρυθμίζει το ελληνικό δημόσιο χρέος, καθιστώντας ορατή την έξοδο από την επιτροπεία, και ενισχύει το κοινωνικό κράτος πρόνοιας.

«Προερχόμαστε από λαϊκούς αγώνες, από κινήματα, από τη γενιά του κινήματος ενάντια στο άρθρο 16, από τη Γένοβα και το αντιπαγκοσμιοποιητικό κίνημα. Ο λαός μάς έφερε στην κυβέρνηση για να γλιτώσει από εσάς. Στην κοινωνία αναφερόμαστε, γιατί θα δώσουμε αγώνα για να γλιτώσει η κοινωνία από εσάς. Σας δοκίμασε. Σας ξέρει. Σας έχει τοποθετήσει στη σκοτεινή γωνιά της πολιτικής» τόνισε ο Κώστας Μπάρκας, απευθυνόμενος στις κοινοβουλευτικές ομάδες Ν.Δ. και Δημ. Συμπαράταξης.

Κατηγόρησε Ν.Δ. και Δημ. Συμπαράταξη για την πελατειακή και φαύλη διακυβέρνηση της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, επισημαίνοντας «Σαράντα χρόνια ασκούσατε την εξουσία στη χώρα. Κουμπάροι, παραδικαστικό κύκλωμα, ο Μητσοτάκης παίρνει τηλεφωνικό κέντρο από τη SIEMENS, αλλά και νομοθέτηση σε καιρό κρίσης. Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ έφερε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη χώρα μας. Λυσσαλέα η επίθεση από την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον κόσμο της εργασίας, καταβαράθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, οριζόντιες περικοπές στις συντάξεις έντεκα φορές».

Σχολιάζοντας αναφορές των αντιπροέδρων της Ν.Δ. για έλλειψη αξιοπιστίας της κυβέρνησης και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Μπάρκας, χρησιμοποιώντας παραδείγματα, απέδειξε ότι το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν μπορεί να απαξιωθεί, παρά την οργανωμένη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από συγκεκριμένα συστημικά Μ.Μ.Ε., διευκρινίζοντας «Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν προέρχονται από κολέγια, αλλά από δημόσια σχολεία. Δεν σπουδάσαμε στο εξωτερικό, αλλά σε ελληνικά πανεπιστήμια. Όνειρό μας δεν ήταν η αγορά σκάφους, αλλά να κάνουμε παρέες, να κουβεντιάσουμε, να αναλύσουμε μαζί με την κοινωνία, μέσα στην κοινωνία» και πρόσθεσε «Η εντιμότητα στην πολιτική είναι αποτέλεσμα της δύναμης, ενώ η υποκρισία αποτέλεσμα της αδυναμίας».

Ολόκληρη η ομιλία στο ακόλουθο link :  https://www.youtube.com/watch?v=I1ovMxut2YU

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα