Παρασκευή, 29/03/2024 | 09:48

Κηδεία Μητσοτάκη: Αποδόθηκαν τιμές στον πρώην πρωθυπουργό- Ήταν εκεί και ο Πρεβεζάνος Σπύρος Κυριάκης

1246 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 31/05/2017, 1:14 μμ | 0 σχόλια

Σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών εκτέθηκε, από τις 7 το πρωί την Τετάρτη 31-5-2017, η σορός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, σκεπασμένη με την ελληνική σημαία. Τις πρώτες τιμές στον πρώην πρωθυπουργό απέδωσαν η οικογένειά του, καθώς και τιμητικό άγημα. Μαζί με την οικογένεια ήταν και ο Πρεβεζάνος επιχειρηματίας και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Σπύρος Κυριάκης, όπως βλέπετε και στο παραπάνω φωτογραφικό στιγμιότυπο. Στις 15:00, τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Εμφανώς συγκινημένη και καταβεβλημένη έφτασε, πριν από τις 7 το πρωί, η Ντόρα Μπακογιάννη στηριζόμενη σε πατερίτσα και συνοδευόμενη από τον σύζυγό της Ισίδωρο Κούβελo. Μαζί της ήταν και η αδελφή της Αικατερίνη Μητσοτάκη. Λίγα λεπτά αργότερα έφτασαν τα παιδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, Αλεξία και Κώστας Μπακογιάννης, και στη συνέχεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τη σύζυγό του Μαρέβα.

Λίγο μετά τις 08:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ντόρα Μπακογιάννη αποχώρησαν από τη Μητρόπολη.

Η σορός του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τυλιγμένη με την ελληνική σημαία μεταφέρθηκε στη Μητρόπολη Αθηνών, στις 7 το πρωί ακριβώς. Η δοξολογία άρχισε, ενώ την ίδια ώρα βρακοφόροι από την Κρήτη είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον ναό, θέλοντας να τιμήσουν τον πρώην πρωθυπουργό.

Από τα ξημερώματα ήταν κλειστή η οδός Μητροπόλεως, ενώ αστυνομικοί βρίσκονταν παραταγμένοι και στις δυο πλευρές του δρόμου.Τους επικήδειους εκφώνησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.Η ταφή του Κων. Μητσοτάκη θα γίνει την Πέμπτη 1-6-2017 στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στα Χανιά, στο νεκροταφείο του Αργουλιδέ.

Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της προς το Υπουργείο Εσωτερικών και τον αρμόδιο υπουργό Πάνο Σκουρλέτη η οικογένεια του εκλιπόντος εξέφρασε την επιθυμία της να μην κηδευθεί δημοσία δαπάνη ο πρώην πρωθυπουργός.

Από τη Δευτέρα 29 Μαΐου έχει ανοίξει βιβλίο συλλυπητηρίων στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο.

«Κορυφαίο πολιτικό ηγέτη» που «άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πολιτική ζωή του τόπου» χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Στην εκκλησία βρέθηκαν από το πρωί οι συγγενείς του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, με την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη να φτάνει στον ναό με ένα μπαστούνι λόγω πρόσφατης επέμβασης στο γόνατο.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα