Τετάρτη, 24/04/2024 | 07:06

Συνάντηση Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ με Σωματείο Λιμενεργατών.

631 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 08/04/2017, 11:56 πμ | 0 σχόλια

Με αντιπροσωπεία του Σωματείου Λιμενεργατών  συναντήθηκε η Ν.Ε.  Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Πέμπτης, 6-4-2017. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν θέματα  σχετικά με την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα του λιμανιού Πρέβεζας, καθώς και οι  μελλοντικές προοπτικές του.
Κοινή διαπίστωση ήταν  ότι σε μια περίοδο παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, όπου η ελληνική κοινωνία έχει υποστεί πλήγματα, αδυνατώντας συγχρόνως να συμμετάσχει στην παραγωγή νέου πλούτου και με την ανεργία σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα, το λιμάνι της Πρέβεζας παρουσιάζει μια σταθερά θετική εμπορική και οικονομική δραστηριότητα. Εξέλιξη που εξασφαλίζει όχι μόνο εισόδημα σε αυτούς που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του λιμανιού, αλλά και οικονομική ενίσχυση της πόλης. Έτσι, μέσα από ένα μακροπρόθεσμο σχεδιασμό προοπτικής, το λιμάνι Πρέβεζας μπορεί  να αποτελέσει μοχλό οικονομικής ανάκαμψης για την ευρύτερη περιοχή, συνδυάζοντας εμπορική και τουριστική αξιοποίηση.
Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση πρόσδεσης πλοίων στην δυτική προβλήτα, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Λιμενεργατών τόνισαν ότι δημιουργείται πρόβλημα στις περιπτώσεις που προσεγγίζουν περισσότερα των δύο πλοία, ταυτοχρόνως, το λιμάνι, με πιθανότητα κάποια από αυτά να αναζητήσουν άλλα λιμάνια και να έχουμε οικονομική ζημιά στην ευρύτερη περιοχή.
          Να σημειωθεί ότι  ήδη το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχει εισηγηθεί στην                Ε.Σ.Α.Λ. (Επιτροπή Σχεδιασμού & Ανάπτυξης Λιμένων) την άρση αυτής της απαγόρευσης και εκκρεμεί απόφαση.
Η Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει το αίτημα των εργαζομένων για άρση της απαγόρευσης χρήσης της δυτικής προβλήτας, και χρήση αυτής μόνο σε περίπτωση πληρότητας της νότιας και μέχρι να κατασκευαστεί η ανατολική. Παράλληλα, η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ  επισημαίνει την αναγκαιότητα επιτάχυνσης εκπόνησης του Master Plan του λιμανιού, ώστε να ξεκινήσουν τα έργα στην ανατολική προβλήτα.
Η Ν.Ε. Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους τοπικούς φορείς, την Αυτοδιοίκηση, το Λιμενικό Ταμείο, επιστημονικούς φορείς και πολιτικά κόμματα να σταθούν αλληλέγγυοι στο αίτημα των εργαζομένων του λιμένα και δεσμεύεται ότι θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου το αίτημά τους να αποτελέσει σημείο συνεννόησης και παραδοχής των διακριτών ρόλων, από όλους όσοι έχουν τη διάθεση να συμβάλουν στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας.
                                                                 Γραφείο Τύπου Ν.Ε.  Πρέβεζας -ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα