Σάββατο, 20/04/2024 | 10:59

ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΓΙΟΓΙΑΚΑ: ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΤΕΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

650 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/04/2017, 9:15 πμ | 0 σχόλια

Θα αξιοποιηθούν κατάλληλα οι υποδομές του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας
Απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας σε παρέμβαση του Β. Γιόγιακα

Την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας να αξιοποιηθούν οι υποδομές του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας πέρα από την εξυπηρέτηση επειγόντων περιστατικών ανέφερε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας απαντώντας σε παρέμβαση του Βασίλη Γιόγιακακατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων στις 27 Απριλίου.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφερόμενος στην παραλαβή του ΤΕΠ τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, σημειώνοντας ότι «αν ξεκινήσουμε μια απλή μεταφορά, του κέντρου υγείας Ηγουμενίτσας, και όχι όλων των ειδικοτήτων, που δεν είναι και αυτές αρκετές, αντιλαμβάνεστε τότε, ότι σε ένα κτίριο 4000 τ.μ. μόνο με τέσσερις, πέντε γιατρούς μέσα, ότι  θα έχει μηδαμινή έναρξη λειτουργίας και ουσιαστικά δεν θα έχει να προσφέρει τίποτα».
Ο κ. Πολάκης ανέφερε ότι το Υπουργείο Υγείας εξετάζει την αξιοποίηση των υποδομών και των χειρουργικών αιθουσών του ΤΕΠ προκειμένου να λειτουργεί και ως Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας ή και αναπτυχθεί ένα Τμήμα Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας ή Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε ότι πρέπει να προβλεφθούν πρόσθετες θέσεις στον οργανισμό του ΤΕΠ οι οποίες κατά μέρος θα καλυφθούν με μετακινήσεις. «Η λογική είναι να αξιοποιηθούν οι υποδομές», υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα