Πέμπτη, 28/03/2024 | 22:36

Καλωσορίσαμε τα Προσφυγόπουλα την πρώτη μέρα στο σχολείο τους στη Φιλιππιάδα!

633 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 03/04/2017, 5:52 μμ | 0 σχόλια

Στον απόηχο του School Art Festival με το οποίο κορυφώσαμε την δραστηριότητά μας για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει και δηλώνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, ενημερωθήκαμε πως σήμερα Δευτέρα 3 Απρίλη είναι η πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους στη Φιλιππιάδα, μετά από πολλούς μήνες απραγίας του κράτους.
Με το που το μάθαμε αμέσως οργανωθήκαμε μαζευτήκαμε παιδιά και κανονίσαμε τη μετάβασή μας στη Φιλιππιάδα για να τους παραδώσουμε τα πρώτα τους τετράδια και άλλα σχολικά είδη.
Εκεί βρήκαμε κι άλλους εργαζόμενους και φοιτητές από την Άρτα και την Πρέβεζα. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ καλό και πετύχαμε το σκοπό μας. Τα προσφυγόπουλα, που ο πόλεμος στη χώρα τους τα ξερίζωσε και τα ανάγκασε να φύγουν, μπήκαν με χαμόγελο 1η μέρα για μάθημα και επίσης η κίνησή μας να πάμε εκεί απότρεψε το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού να χυθεί.
Συνεχίζουμε αισιόδοξα τον αγώνα μας! Δε σταματήσαμε – Δε σταματάμε!
Τα εμπόδια που αντιμετωπίσαμε και θα αντιμετωπίσουμε στον αγώνα μας είναι πολλά. Είμαστε πεισμένοι. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.
Απαιτούμε:
  • Να σταματήσει τώρα ο πόλεμος.
  • Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα.


Βροντοφωνάζουμε:
Φτάνει πια «να σκοτώνονται οι λαοί για τ’ αφέντη το φαί»


Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα