Παρασκευή, 29/03/2024 | 07:16

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ καθηγητών Πρέβεζας: Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

677 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 06/04/2017, 7:00 μμ | 0 σχόλια

Τις τελευταίες μέρες δύο μαθητές, μέλη του 15/μελούς, από το Μουσικό Λύκειο Πρέβεζας τιμωρήθηκαν με μία μέρα αποβολή από τον σύλλογο διδασκόντων τους. «Τι το παράξενο;» θα σκεφτεί κάποιος. Κάτι θα έκαναν και εισέπραξαν την τιμωρία που τους άξιζε. …Μόνο που τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά…

Οι συγκεκριμένοι μαθητές έχουν στοχοποιηθεί εδώ και μήνες από τη Διεύθυνση του σχολείου λόγω της συμμετοχής τους σε κινητοποιήσεις που σχετίζονται με το δικαίωμα στη δημόσια, δωρεάν και ποιοτική εκπαίδευση, καθώς και σε αντιρατσιστικές- αντιφασιστικές πρωτοβουλίες με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τα σχολεία» με αφορμή τις απαράδεκτες επιθέσεις που εκτυλίχθηκαν σε σχολεία του Περάματος αλλά και της στάσης των «συλλόγων γονέων» στη Φιλιππιάδα ενάντια στα προσφυγόπουλα.

Έχοντας κατηγορηθεί από καιρό ως υποκινητές των συμμαθητών τους στο βαρύτατο «έγκλημα» της πραγματοποίησης κινητοποιήσεων, δεν άργησε να δοθεί η αφορμή για την « αποβολή».

Οι νέοι που αγωνίζονται για τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους, ήταν πάντοτε « οι αλήτες» για τους φανερούς και κρυφούς υποστηρικτές της εξουσίας…

Δεν πρόκειται να σωπάσουμε. Καταγγέλλουμε κάθε στοχοποίηση και τιμωρητική συμπεριφορά απέναντι σε μαθητές που μοναδικό σκοπό έχει την απονέκρωση της αγωνιστικότητάς τους.

Καλούμε το σύλλογο διδασκόντων να ανακαλέσει την άδικη απόφασή του!

6 Απριλίου 2017

ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

καθηγητών Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα