Σάββατο, 20/04/2024 | 00:05

ΑΝΥΠΟΤΑΧΤΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

817 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/04/2017, 3:55 μμ | 0 σχόλια

«Ο άνθρωπος πρέπει να περπατάει με το μέτωπο προς τον ήλιο. Για να μπορεί ο ήλιος καίγοντάς το να το σημαδεύει με αξιοπρέπεια. Αν ο άνθρωπος σκύψει το κεφάλι χάνει την αξιοπρέπειά του».  Che


Απ’ την αρχή της νέας χρονιάς πολλά σχολεία και εκατοντάδες μαθητές έχουν οργανώσει τον αγώνα τους για να μην περάσουν οι αντεκπαιδευτικές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είναι ένας αγώνας ενάντια στο δήθεν «νέο λύκειο», το οποίο σχεδιάζουν να προορίζεται για λίγους και εκλεκτούς. Αντίστοιχα και πολλά ΕΠΑΛ είχαν κινητοποιηθεί γιατί έχει ξεκινήσει να εφαρμόζεται ο θεσμός της μαθητείας, η οποία είναι ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, οι οποίοι θα δουλεύουν σε ιδιώτες με άθλιες εργασιακές συνθήκες και μικρά μεροκάματα, προκειμένου να πάρουν μια πιστοποίηση. Ταυτόχρονα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν πολύμορφες κινητοποιήσεις ενάντια στο πόλεμο τη φτώχεια και το ρατσισμό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ώρα που συμβάλλει στην αύξηση της υπερεκμετάλλευσης των γονιών μας, την ώρα που σκορπάει τη φτώχεια παντού,  ακολουθεί πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ  και έχει βάλει στο στόχαστρο την παιδεία. 
Θέλουν να μειώσουν τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση , ενώ σχεδιάζουν να μην φτάνουμε ούτε καν στο λύκειο για να γίνουμε εμπορεύσιμη ύλη μέσω της μαθητείας και του υποκατώτατου μισθού.
Με τους αγώνες μας έχουμε ήδη θέσει τα θεμέλια για ένα μεγάλο μαθητικό κίνημα που θα ανατρέψει τις πολιτικές τους. Πιστεύουν ότι με την τρομοκράτηση των μαχόμενων μαθητών, με τις πλάτες εκπαιδευτικών που είναι δήθεν με την «τάξη και ασφάλεια» θα μπορέσουν να πείσουν τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών να κάτσει στη γωνία ως θεατής. Είναι βαθιά γελασμένοι!!! Τα όνειρά μας θα γίνουν οι εφιάλτες τους.
Δεν θα κάτσουμε στα αυγά μας ούτε από εδώ και πέρα! Στην αρχή δεν μας έδιναν σημασία, αλλά τώρα τους ενοχλούμε! Το μαθητικό κίνημα με αγώνες έχει ανατρέψει αλλαγές και στο παρελθόν αλλαγές όπως ήταν η τράπεζα θεμάτων και ξέρουμε ότι μπορεί πάλι με αγώνες να νικήσει!


Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους μαθητές.
Να ανακληθούν τώρα οι αποβολές των δύο μαθητών από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας


Ανυπόταχτος Μαθητής


http://anypotaxtos-mathitis.gr/                                         anypotaxtosmathitis@gmail.com

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα