Πέμπτη, 28/03/2024 | 14:23

Παρασκεύαζαν ναρκωτικά του ISIS με έδρα την Αθήνα

797 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 04/03/2017, 9:47 πμ | 0 σχόλια

Eυρείας κλίμακας επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ βρίσκεται σε εξέλιξη στο λεκανοπέδιο της Αττικής (κατά πληροφορίες του zougla.gr στη Νέα Πέραμο). Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα (μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί), ενώ αναζητούνται άλλα τρία.

Στόχος είναι η εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παρασκευής και διακίνησης ναρκωτικών, με διεθνή πλοκάμια.


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, οι έρευνες του ΣΔΟΕ αποκάλυψαν εργαστήριο παρασκευής ναρκωτικών δισκίων (Captagon), τα οποία χαρακτηρίζονται και ως «τα ναρκωτικά των τζιχαντιστών». 

Παράλληλα σε άλλη περιοχή κοντά σε Μεσόγεια εντοπίστηκε ταχύπλοο σκάφος το οποίο είχε μετασκευαστεί ειδικά ώστε να διαθέτει και αυτό κρύπτες προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των χαπιών εκτός της Ελλάδας σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Οι πολύμηνες έρευνες του Τμήματος απέφεραν καρπούς και οδήγησαν στα ίχνη του κυκλώματος.



Την έφοδο του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και Όπλων του ΣΔΟΕ συνέδραμαν αστυνομικοί και λιμενικοί. Μέχρι στιγμής έχουν κατασχεθεί περισσότερα από 635.000 χάπια Captagon, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη κι άλλων μελών του κυκλώματος.



Το ΣΔΟΕ είχε κατάσχει μεγάλη ποσότητα αντίστοιχων ναρκωτικών χαπιών, τύπου Tramol και Τramadol, τον περασμένο Ιούνιο, ωστόσο η σημερινή αποκάλυψη είναι ακόμη πιο σοβαρή, καθώς η δράση των διακινητών συνδέεται με τρομοκρατικούς πυρήνες και το Ισλαμικό Χαλιφάτο.

Τότε, οι διακινητές είχαν κρύψει 26 εκατομμύρια χάπια που παρασκευάστηκαν στην Ινδία μέσα σε είδη ρουχισμού.

Το Captagon είναι μια συνθετική αμφεταμίνη η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του ‘60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το 2010 το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή.

Η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ:

«Το Σ.Δ.Ο.Ε. συνεχίζει τις επιτυχίες του στην προσπάθεια πάταξης του οικονομικού εγκλήματος, της απάτης και της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών – Όπλων του Σ.Δ.Ο.Ε. Π.Δ. Αττικής – Αιγαίου προέβη στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης με διεθνείς προεκτάσεις, η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο παρασκευής συνθετικών ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON σε περιοχή του νομού Αττικής, σε κοινή επιχείρηση με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.
Πρόκειται για το πρώτο εργαστήριο παραγωγής CAPTAGON που ανακαλύπτεται στην Ελληνική επικράτεια.

Ειδικότερα, κατασχέθηκαν περίπου 635.000 δισκία CAPTAGON, όπλα, χρηματικά ποσά, μεταφορικά μέσα (αυτοκίνητα Ι.Χ., φορτηγό αυτοκίνητο Ι.Χ., ταχύπλοο σκάφος), ενώ συνελήφθησαν 4 άτομα, ένα (1) αλβανικής υπηκοότητας, ένα (1) τουρκικής υπηκοότητας και δύο (2) ημεδαποί. Αναζητούνται τουλάχιστον άλλα τρία (3) άτομα μεταξύ των οποίων και συνταξιούχος αστυνομικός.

Η αξία των κατασχεθέντων συνθετικών ναρκωτικών δισκίων CAPTAGON υπολογίζεται στο ποσό των 10.000.000 €».

ΠΗΓΗ: Zougla.gr

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα