Παρασκευή, 19/04/2024 | 02:38

Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

736 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/03/2017, 11:06 πμ | 0 σχόλια
Με μεγάλη χαρά ως Ηπειρώτες αλλά και ως Αυτοδιοικητικοί, υποδεχθήκαμε την ανακοίνωση για την η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ικανοποιείται έτσι ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της κοινωνίας της Ηπείρου, καθώς εγκαινιάζονται νέοι ορίζοντες και προοπτικές στην ιδιαίτερα αξιόλογη πορεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Είμαι σίγουρος ότι η ίδρυση της Πολυτεχνικής Σχολής, θα ανταποκριθεί στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας για ένα άρτια καταρτισμένο προσωπικό με επιστημονικό και τεχνολογικό υπόβαθρο, ενώ θα παρέχει τις βάσεις για την εξασφάλιση της ανταγωνιστικότητας στην περιοχή.
Ως Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου χαιρετίζω το όλο εγχείρημα και επισημαίνω την αναγκαιότητα συνεργασίας Δήμων και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ώστε να καταστεί δυνατή η διεύρυνση της εξωστρέφειας των Πανεπιστημίων, αλλά και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας τους από τους ΟΤΑ.
Τέλος θέλω να συγχαρώ όλους όσοι εργάστηκαν προκειμένου να είναι σήμερα πραγματικότητα η Πολυτεχνική Σχολή και εύχομαι η περιοχή της Ηπείρου να αποτελέσει το πεδίο και άλλων τέτοιων εποικοδομητικών πρωτοβουλιών και εγχειρημάτων.  

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα