Παρασκευή, 19/04/2024 | 18:05

Επίσκεψη Κώστα Μπάρκα στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

757 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 13/03/2017, 4:25 μμ | 0 σχόλια

Αποφασισμένος να στηρίξει και να ενισχύσει τη λειτουργία και το έργο του Τμήματος «Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής» του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου εμφανίστηκε ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στο Ψαθάκι, το πρωί της Δευτέρας, 13 Μαρτίου, και ενημερώθηκε  για  το σημαντικό έργο  του από το επιστημονικό προσωπικό του.
Πρόκειται για Τμήμα με αναγνωρισμένη επιστημονική δράση από τους 16 καθηγητές του, στο οποίο  λειτουργεί μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης, καλύπτοντας μια πραγματική ανάγκη της τοπικής κοινωνίας για την προαγωγή της γνώσης και την ανάπτυξη των κατάλληλων  ικανοτήτων και δεξιοτήτων σχετικών με τη διοίκηση, την οργάνωση και τη λειτουργία των λογιστικών και χρηματοοικονομικών υπηρεσιών των επιχειρήσεων  του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα.
Αντιπροσωπεία καθηγητών του Τμήματος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Κώστα Μπάρκα, όχι μόνο για την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που, όντως, παράγεται στο Ίδρυμα,  αλλά και για την  προσπάθεια λειτουργικής  διασύνδεσής του  με το οικονομικό και πολιτιστικό γίγνεσθαι της  Ηπείρου.
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι η δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, παρά τις δυσκολίες και την  οικονομική κρίση, εξακολουθεί να παρέχει αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο, συμβάλλοντας στην προοπτική ανάκαμψης του τόπου μας.
Ακολούθως, έκανε αναφορά στις πρωτοβουλίες του υπουργείου Παιδείας τα δύο τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας «Με τον προϋπολογισμό του 2016 σταμάτησε η συνεχής μείωση των εκπαιδευτικών δαπανών, η οποία είχε φτάσει σε ποσοστό 34% και είχε ξεκινήσει το 2011. Με τον προϋπολογισμό του 2017, οι δημόσιες δαπάνες για την Παιδεία αυξάνονται στο 2,85% του Α.Ε.Π.» και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, «Προκηρύχθηκαν 1.000 θέσεις διδακτικού επιστημονικού προσωπικού σε όλη τη χώρα, για πρώτη φορά, μετά από έξι χρόνια, καταργήθηκε η διαγραφή φοιτητών, βελτιώθηκε το σύστημα μεταγραφών τους και παρέχονται δωρεάν συγγράμματα για απόκτηση δεύτερου πτυχίου».
Αναφερόμενος στις προσλήψεις μόνιμου διδακτικού προσωπικού στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, ο Κώστας Μπάρκας υπογράμμισε «Βάσει υπουργικών αποφάσεων, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, έχουν κατανεμηθεί πέντε (5) θέσεις, ενώ για το έτος 2018 εννέα (9) θέσεις. Είναι σε εξέλιξη, επίσης, η υπόθεση σύστασης τριών (3) προσωποπαγών θέσεων καθηγητών εφαρμογών σε εκτέλεση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης».
Τέλος, ο  Κώστας Μπάρκας ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία των καθηγητών για την ενημέρωση και χαρακτήρισε την επίσκεψή του στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής «ως την απαρχή μιας γόνιμης και εποικοδομητικής συνεργασίας».

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα