Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:05

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑΣ ΖΗΤΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΒΒΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

673 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/03/2017, 10:20 πμ | 0 σχόλια

Την οικονομική και κοινωνική απομόνωση των κατοίκων της ορεινής Λαγκάδας,  λόγω της πολύμηνης καθυστέρησης της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστη ο δρόμος που οδηγεί στην περιοχή, από τον σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015, καταγγέλλει με αναφορά που κατέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, στους υπουργούς Υποδομών και Οικονομικών.
Ο βουλευτής στην αναφορά σημειώνει ότι ο δρόμος, που εξυπηρετεί τις μετακινήσεις κατοίκων και επισκεπτών από και προς τους οικισμούς και παραλίες της βορειοδυτικής Λευκάδας παραμένει  κλειστός, 16 μήνες μετά το σεισμό, με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό της περιοχής.
Ο κ. Καββαδάς επισημαίνει την αναγκαιότητα άμεσης διάνοιξης του δρόμου προκειμένου να μην μείνει απομονωμένη η περιοχή και δεύτερο καλοκαίρι και οδηγηθεί σε οικονομικό αδιέξοδο.
Μάλιστα προκειμένου να συντομευθεί η αποκατάσταση των ζημιών, προτείνει στους υπουργούς να υιοθετηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την αποκατάσταση των ζημιών στο δρόμο για τους Εγκρεμνούς και το δρόμο προς το Γιαλό, από την οποία εξαιρέθηκε ο δρόμος της Λαγκάδας, όπου υπήρξε μέριμνα του Υπουργείου Υποδομών για την εκπόνηση των μελετών και τη χρηματοδότηση των έργων.
Ο βουλευτής μαζί με την αναφορά του διαβίβασε στους υπουργούς και σχετικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα