Σάββατο, 20/04/2024 | 17:47

Συνεχίζονται οι προβολές από τη Μετροπόλιταν το Σάββατο «Τραβιάτα» του Βέρντι στο πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας

734 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 07/03/2017, 12:59 μμ | 0 σχόλια

 Με την όπερα του Τζουζέπε Βέρντι «Τραβιάτα» συνεχίζονται το Σάββατο 11 Μαρτίου 2017στις 8 το βράδυ οι μεταδόσεις από την Μετροπόλιταν όπερα στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Πρέβεζας .
Πασίγνωστες άριες και ντουέτα ντύνουν μία από τις πιο αγαπητές ιστορίες μεγάλου έρωτα, ματαιωμένου από τις κοινωνικές συμβάσεις. Η όπερα περιγράφει τον έρωτα μιας εταίρας με γόνο καλής οικογένειας του Παρισιού. Η σχέση προκαλεί την αντίδραση της οικογένειας του νέου, το ζευγάρι χωρίζει και ξανασυναντιέται λίγο πριν το θάνατο της κοπέλας. Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για ένα από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου ρεπερτορίου της όπερας.
Η Sonya Yoncheva φέρνει την περίφημη ερμηνεία της καταδικασμένης εταίρας Βιολέτα Βαλερύ στο κοινό της Μετροπόλιταν D για πρώτη φορά, απέναντι στον ανερχόμενο τενόρο Michael Fabiano στον ρόλο του εραστή της, του Αλφρέντο. Ο Thomas Hampson ερμηνεύει έναν από τους πιο φημισμένους του ρόλους στη Met, τον Τζιόρτζιο Ζερμόν, τον κατηγορηματικά αντίθετο πατέρα του Αλφρέντο, σε μια επανάληψη της σκηνοθεσίας του Willy Decker υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Όπερας του Σαν Φρανσίσκο, Nicola Luisotti.
Όπερα σε τρεις πράξεις σε λιμπρέτο του Francesco Maria Piave .Διάρκεια: 2,5 ώρες περίπου 
Οι προβολές από τη ΜΕΤ πραγματοποιούνται για άλλη μια χρονιά στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Πρέβεζας (πρώην Όαση), όπου υψηλής ποιότητας μηχανήματα «ταξιδεύουν» το κοινό στην Όπερα της Νέας Υόρκης. Τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ (και 4 ευρώ για μαθητές και φοιτητές). 
Περισσότερες πληροφορίες από το Δημοτικό Ωδείο Πρέβεζας (στο τηλέφωνο 2682025320 και στο odioprev@otenet.gr )

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα