Πέμπτη, 18/04/2024 | 23:34

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ σωματειακή επιτροπή Πρέβεζας: Για τη διεκδίκηση δωρεάν δημόσιας υγείας

651 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 22/03/2017, 10:16 μμ | 0 σχόλια

ΤΡΙΤΗ 28 ΜΑΡΤΗ ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ
ΣΤΙΣ 7 μ.μ ΣΤΗ ΘΕΟΦΑΝΕΙΟ
ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ (σωματειακή επιτροπή Πρέβεζας) καλεί σε μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στη πολιτική του διαρκούς μνημονίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υποβαθμίζει  το νοσοκομείο, αλλά και τα κέντρα υγείας του νομού μας.
Συμμετέχουμε στον αγώνα για την αναβάθμισή τους, ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας, αλλά και των χιλιάδων επισκεπτών της. Θα αγωνιστούμε για να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας. Για ένα σύστημα υγείας, πραγματικά δημόσιο και δωρεάν και για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες για όλους τους συνανθρώπους μας, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς.
Το νοσοκομείο της πόλης μας, βρίσκεται σε μια διαδικασία ραγδαίας υποβάθμισης. Τα τελευταία χρόνια έχασε μεγάλο ποσοστό του στελεχιακού δυναμικού του και η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει, καθώς οι πραγματικές προσλήψεις τακτικού προσωπικού έχουν μηδενιστεί. Το υπάρχον προσωπικό, ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό λειτουργεί και προσφέρει υπηρεσίες στα όρια της ψυχικής και σωματικής αντοχής. Κάθε χρόνο οι προϋπολογισμοί του κατακρεουργούνται κι αυτό, σε συνδυασμό με την ελάχιστη χρηματοδότησή του από το κράτος, οδηγεί σε ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό, αδυναμία εκτέλεσης ειδικών και αναγκαίων εργαστηριακών εξετάσεων.
Αυτό ισχύει και στην παιδεία. Απαξιώνουν καθετί δημόσιο για να παραδώσουν τα πάντα στο αδηφάγο ιδιωτικό κεφάλαιο. Παλεύουμε για:
  1. τη διεκδίκηση του δικαιώματος ελεύθερης  , δωρεάν και ισότιμης πρόσβασης  σε υπηρεσίες υγείας όλων των πολιτών 
  2. τη διεκδίκηση της αναβάθμισης του δημόσιου νοσοκομείου Πρέβεζας (και το βάθεμα του δημόσιου χαρακτήρα του)  αλλά και της κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτό
  3. την ανάπτυξη αγώνων και κινητοποιήσεων ενάντια στα σχέδια παραπέρα υποβάθμισής του  μέσω των νέων οργανογραμμάτων όπως μας ενημέρωσε ο σύλλογος εργαζομένων στο νοσοκομείο.
Η διεκδίκηση αποκλειστικά δημόσιας δωρεάν υγείας αποτελεί υπόθεση όλου του λαού και των οργανώσεών του(συνδικάτα, σύλλογοι) για αυτό είναι απαραίτητη η κοινή δράση όλων με τον σύλλογο εργαζομένων στο νοσοκομείο και η συγκρότηση «επιτροπής αγώνα για την υγεία».
Οι διεκδικήσεις αυτές περνάνε μέσα από τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της συγκυβέρνησης,  της Ε.Ε και του ΔΝΤ και σε αυτή τη κατεύθυνση θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις.
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ
σωματειακή επιτροπή Πρέβεζας

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα