Τρίτη, 16/04/2024 | 14:17

Συνελήφθη, 40χρονος, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων

660 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 15/03/2017, 9:27 πμ | 0 σχόλια

Συνελήφθη, χθες (14-03-2017) το πρωί στη διασταύρωση της Λίμνης Πωγωνίου Ιωαννίνων, ύστερα από εκτεταμένες έρευνες και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, που ενέχεται σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου Ιωαννίνων.
Σε βάρος του δράστη σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και παραβάσεων της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών, οργανώθηκε για τον εντοπισμό του δράστη συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων στην ευρύτερη περιοχή του Πωγωνίου, όπου κατά τη διάρκεια αυτής εντοπίστηκε ο 40χρονος στη διασταύρωση της Λίμνης Πωγωνίου Ιωαννίνων και συνελήφθη.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν, κλεμμένα αντικείμενα και χρήματα, τα οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει νωρίτερα από σπίτια στην Αρετή και στο Μαζαράκι Ιωαννίνων καθώς και κοσμήματα, ο τρόπος κτήσης και η προέλευση των οποίων διερευνάται.
Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε  η εμπλοκή του κατηγορουμένου στις παρακάτω υποθέσεις κλοπών που έγιναν με τη μέθοδο της παραβίασης παραθύρων, κατά το τελευταίο 24ωρο σε χωριά του Πωγωνίου και συγκεκριμένα:
  • πρωινές ώρες της 13-03-2017 στην Αρετή Ιωαννίνων, διέρρηξε σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσε δύο φορητούς υπολογιστές,  χρηματικά ποσά, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα αντικείμενα.
  • βραδινές ώρες της 13-03-2017 στο Ριάχοβο Ιωαννίνων, διέρρηξε σπίτι, έγινε όμως αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες και τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αφαιρέσει κάτι.
  • μετά τα μεσάνυκτα της 13-03-2017 στο Μαζαράκι Ιωαννίνων, διέρρηξε σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.
  • πρώτες πρωινές ώρες της 14-03-2017 στην Αρετή Ιωαννίνων, διέρρηξε σπίτι, απ’ όπου αφαίρεσε δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα.
Από τον περαιτέρω έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι εκκρεμούν σε βάρος του μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα ενώ έχει απασχολήσει ξανά τις διωκτικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, για την πλήρη διερεύνηση της δράσης του.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα