Πέμπτη, 25/04/2024 | 10:49

Πρέβεζα: Ο γιος του Ξενοφώντα Καραβίδα, διαπρέπει στην ΑΕΚ!

963 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2017, 11:15 πμ | 0 σχόλια

Η Πηγή και οι φωτογραφίες είναι του aeklive.gr το κείμενο είναιν του Φώτη Καρρά και γίνεται αναφορά στο επίθετο Καραβίδας, στην Κ-16 της ποδοσφαιρικής ομάδας της ΑΕΚ. Πρόκειται για τον γιο του συμπατριώτη μας Ξενοφώντα Καραβίδα που έχει ταλέντο και βγάζει τις αρετές του στο γήπεδο. Ήταν από τους διακριθέντες όπως θα διαβάσετε και στο παρακάτω

Φιλικό παιχνίδι διεξήχθη στο δημοτικό στάδιο των Σπάτων μεταξύ της ΑΕΚ Κ16 με την αντίστοιχη νορβηγική ΛΥΝ.
Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στο παιχνίδι με επιθετικές διαθέσεις, με τους Νορβηγούς να δυσκολεύονται να απειλήσουν την εστία της ΑΕΚ και να αναλώνονται σε μία φλύαρη υπεροχή στο πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα. Στη συνέχεια η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, πίεσε περισσότερο και στο 26′ ο Σταμάτης βρέθηκε ξεμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας της ΛΥΝ και με σούτ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της νορβηγικής ομάδας. Στο 34´ η ΛΥΝ ισοφάρισε μετά από τραγικό λάθος του Αναγνώστου. Σε ένα ξέφρενο πεντάλεπτο η ΑΕΚ σημείωσε ακόμη ένα τέρμα στο 41 με τον Πετούση κάνοντας το 2-1.
Η ανάπαυλα βρίσκει την ΑΕΚ να προηγείται με 2-1.
Στο δεύτερο μέρος οι “κιτρινόμαυροι” έψαξαν ξανά το γκολ, και έφτασαν πολύ κοντά στο 52′ και στο 62′, με τον Νορβηγό πορτιέρο και στις δύο περιπτώσεις να αντιδρά σωστά στις προσπάθειες του Καραβίδα και του Πατρινού. Στο 64″ η ΛΥΝ ισοφάρισε τους κιτρινόμαυρους οι οποίοι ήταν εμφανώς επηρεασμένοι από τις πολλές αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο ημίχρονο και από την έλλειψη επίσημων παιχνιδιών το τελευταίο τρίμηνο, αφού για ένα δεκαπεντάλεπτο οι παίκτες της ΑΕΚ έμοιαζαν αδύναμοι να αντιδράσουν μετά το δεύτερο γκολ της ΛΥΝ, προσπαθώντας να δημιουργήσουν φάσεις κυρίως με ατομικές ενέργειες ως τη μεγάλη περιοχή που δεν έβρισκαν όμως ποτέ στόχο.
Οι κιτρινόμαυροι όμως χτύπησαν ξανά στο 79″ όταν σε αντεπίθεση με τον Καραβίδα, ο οποίος με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Πετούση τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, σκοράροντας σε βάρος της νορβηγικής ομάδας και κάνοντας το τελικό 3-2 υπέρ της ΑΕΚ Κ16.
Ωστόσο, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να πετύχει και τέταρτο γκολ, το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ Κ16 πανηγύρισε τη νίκη της απέναντι στη νορβηγική ΛΥΝ.
Ξεχώρισαν από την ΑΕΚ Κ16, ο σκόρερ των γηπεδούχων Σταμάτης με τις αέρινες ενέργειες στις προσπάθειες που πήρε έως ότου αντικαταστάθηκε, και ο Καραβίδας που ήταν ο στυλοβάτης της άμυνας αφού χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια και που με τις κάθετες μπαλιές του δημιούργησε ρήγματα στη νορβηγική άμυνα.
Το παιχνίδι παρακολούθησαν ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας της ΑΕΚ κ. Μιχάλης Μητροτάσιος, ο σκάουτερ της ΑΕΚ κ. Χάρης Κοπιτσής, ο Τάκης Λεμονής και πολλοί Νορβηγοί επισκέπτες.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα