Παρασκευή, 19/04/2024 | 13:58

Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη, της Ταινίας Πρεβεζάνου Μπάμπη Τσόκα “Η δική μας Κάλλας”!

819 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 28/02/2017, 1:36 μμ | 0 σχόλια

Έχει γίνει εξαιρετική δουλειά από τον Πρεβεζάνο Σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα και αξίζει να αποδώσουμε τα εύσημα, στη νέα του ταινία-ντοκυμαντέρ με τίτλο η “δική μας Κάλλας”. Όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαμε αναφορές τόσο για την πρωταγωνίστρια της ταινίας Μυρτώ Καμβυσίδη, Πλέον 19 Μαρτίου γίνεται η πρεμιέρα της ταινίας στη Νέα Υόρκη!

Πρεμιέρα του ελληνοσουηδικού ντοκιμαντέρ “Η δική μας Κάλλας” στη Νέα Υόρκη: 19. Μαρτίου. 2017. 
Ακολουθούν προβολές σε πολλές πόλεις της Αμερικής, καθώς επίσης στην Ευρώπη, τη Ρωσία αλλά και τα Αραβικά Εμιράτα.
Το 2017 μετά από πολλές προσπάθειές μας ανακυρήχθηκε το έτος της Κάλλας για την Ελλάδα διότι περνούν 40 χρόνια από τον θάνατό της. Το ντοκιμαντέρ του Μπάμπη Τσόκα εστιάζει στις ρίζες της Μ.Κ, στην απαρχή της και στο πως προδιαγράφηκε τρόπων τινά σ’ ένα μικρό χωριό της Μεσσηνίας η τραγική της πορεία. Όσο κι αν φαίνεται παράξενο, το νήμα οφείλει να αρχίσει να ξετυλίσσεται από εκεί.
Μετά από χρόνια έρευνας, ανελέητων γυρισμάτων, ελλείψει μπάτζετ, το αποτέλεσμα είναι ένα ρομαντικό ψυχογράφημα που αναδεικνύει χαμένα κομμάτια και μας βοηθά να κατανοήσουμε το φαινόμενο Κάλλας σε βάθος. Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές και εγώ προσωπικά όλους μου τους φίλους που έδωσαν ό,τι είχαν και δεν είχαν για να βγει η ταινία. Τη Gloria Kellarakos, τον Γιώργο Ηλιόπουλο με το Σύλλογο Αποφοίτων ΜΣΚ “Μαρία Κάλλας”, τον Παύλο Παύλου και την InDEVin, την Ελένη Ρούσση που μας εξασφάλισε πρόσβαση στην τελευταία οικία της Κάλλας στο Παρίσι, την Δέσποινα Γιάνναρη με την επίπονη εργασία της οποίας φτάσαμε μέχρι το Σκορπιό, τον Φώτη Κουτρουμπή, την Αγγελική Μητρου και τα μεταξωτά Γκόνου, τα Οπτικά Σινάπη, την Ιουλία Γιαπουντζή, την Κέλλυ Μακροπούλου, τον Αλέξη Γκίκα, τους Μαρία Λιακάκη, Παναγιώτη Μπαζίγο, Παναγιώτη Μίντζια, Άγγελο Σταθόπουλο, Θανάση Ψαρούλη, Ανδρέα Ζαγάκο, Μαρία Τούμπουρου, Μαρίζα, Σοφία και Θεόδωρο Μπομπόνη, Σωτήρη Θεοδωρόπουλο, Τάσο Καρακούση, τη Μεσσηνιακή Αμφικτυονία, την Εθνική Λυρική Σκηνή και τον πρόεδρό της Σάκη Θεοδωρόπουλο, τους Μεσσήνιους της Νέας Υόρκης με τον πρόεδρό τους Σταύρο Γιαννόπουλο, το επιμελητήριο Μεσσηνίας και… o κατάλογος είναι κυριολεκτικά ατελείωτος… συγχωρέστε με αν λησμονώ κάποιους αυτή τη στιγμή και πρώτη πρώτη την οικογένειά μου, τους γονείς μου και τα αδέρφια μου που με στήριξαν με όλα τα μέσα που διέθεταν.
Ήταν τόσο ενθαρρυντικό να βλέπει κανείς να ενώνονται οι άνθρωποι σε μία κοινή προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας χωρίς να έχουν ίδιον όφελος. Απώτερος σκοπός μας είναι να αξιοποιηθεί το πατρικό σπίτι της οικογένειας της Κάλλας στη Μεσσηνία, να γίνει ένα μουσείο – οδοιπορικό στις ρίζες της Ελληνίδας ντίβας μέσα από την ταινία και τα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειάς της και μελλοντικά να αποτελέσει έναν τουριστικό προορισμό σε συνδυασμό με την αρχαία Μεσσήνη.
Είμαστε μακριά; Μπορεί, αλλά το θέμα είναι ότι προσπαθούμε. Κι όσο υπάρχουν άνθρωποι που θυσιάζουν το χρόνο τους και τα χρήματά τους για έναν ανώτερο σκοπό που αφορά το κοινό καλό, υπάρχει ελπίδα για αυτόν τον τόπο…

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα