Πέμπτη, 28/03/2024 | 17:40

Πολιτιστικός σύλλογος “Πρέβεζα”: κακοποίηση της πρόσοψης του κτιρίου, της Εθνικής Τράπεζας

615 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 21/02/2017, 12:53 μμ | 0 σχόλια

ΠΡΟΣ
Τον  Διευθυντή του Υποκαταστήματος της
ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
        ΠΡΕΒΕΖΑ


Κύριε Διευθυντά,


Με ιδιαίτερη λύπη παρατηρούμε τον τελευταίο καιρό , την “κακοποίηση” της πρόσοψης του κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας της πόλης μας , από την ασύδοτη δράση μερικών ομάδων απερίσκεπτων νεαρών συμπολιτών μας.


Το εν λόγω κτίριο είναι ένα ιστορικό – πανέμορφο κτίριο , στην καρδιά της πόλης Πρέβεζας και αποτελεί στολίδι και σημείο αναφοράς για όλους τους Πρεβεζάνους.


Η σημερινή κατάσταση όμως , τόσο του κτιρίου όσο και του περιβάλλοντος χώρου δεν περιοποιεί τιμή, ούτε για την πόλη μας, ούτε για την Διοίκηση της Τράπεζας.
Για το λόγο αυτό ,με αγωνία  σας απευθύνουμε την επιστολή αυτή και ζητάμε την αποκατάσταση της πρόσοψης του κτιρίου από τα γκράφιτι καθώς και την επεξεργασία του συγκεκριμένου σημείου με ειδικό υλικό που θα αποτρέπει το γκράφιτι ή που θα δίνει την δυνατότητα του εύκολου καθαρισμού του.


Επίσης άμεσης φροντίδας χρήζουν κάποιες ατέλειες στην πρόσοψή του ,όπως η μαρκίζα της κυρίας εισόδου, που δεν έχουν να κάνουν μόνο με την αισθητική του κτιρίου, αλλά και με την ασφάλεια των διερχόμενων πολιτιών καθώς και ο περιβάλλοντας αύλειος χώρος του.
Επίσης καλό θα ήταν να εξετάσετε, μετά από  σχετική μελέτη,  την δυνατότητα σωστού φωτισμού του κτιρίου κατά τις βραδινές ώρες, αναδεικνύοντας έτσι την αρχιτεκτονική του ομορφιά.


Εμείς από την μεριά  μας θα καταθέσουμε ξανά στην Δημοτική Αρχή τις προτάσεις μας, για τον περιορισμό στο ελάχιστο αυτού του φαινομένου που πληγώνει τον πολιτισμό μας, αλλά είναι και καταστροφικός για τον ψυχισμό των νεαρών αυτών ατόμων που δρούν  μ’ αυτό τον παραβατικό τρόπο.


Με την πεποίθηση ότι αυτό το αρχιτεκτονικό κόσμημα της πόλης μας χρήζει της αγάπης και της φροντίδας όλων μας, ευελπιστούμε στην θετική και άμεση ανταπόκρισή σας , για την αποκατάσταση και την ασφάλεια του κτιρίου.
                                                          


                                                     Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                       Η Γραμματέας                                              

Κωνσταντίνος  Λογοθέτης                                            Άννα -Μαρία Σαρδελή                                        

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα