Παρασκευή, 19/04/2024 | 23:33

Κοσμοπλημμύρα για μια ακόμη φορά, σε “Κόκκινο χορό” του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας!

914 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 19/02/2017, 2:02 μμ | 0 σχόλια

Το θέμα πλέον είναι γνωστό… Κάθε φορά αρκεί οι διοργανωτές του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, να γράψουν δύο λέξεις “Κόκκινος Χορός” και να γίνει, αυτό που γίνεται κάθε χρόνο. Έτσι λοιπόν, αναμενόμενο και ότι έγινε το Σαββατόβραδο 18 Φεβρουαρίου στο “ΑΡΩΜΑ” στην παραλιακή οδό Σπηλιάδου, στην Πρέβεζα! Εκπρόσωποι των Γκρουπ του Κομιτάτου, όλοι-όλες στα “Κόκκινα” βέβαια υπήρχαν και διάφοροι με άλλες Αποκριάτικες στολές κι αυτό μες στο κλίμα ήταν.

Αυτό που δεν ήταν στο κλίμα, είναι να μπαίνεις σε “Κόκκινο χορό” στα… σκούρα, ε, είναι κάπως. Φόρα τουλάχιστον μια κόκκινη μπλούζα, ένα κόκκινο πουκάμισο, κάτι…δεν είναι κακό, αποκριά είναι!

Η μουσική από τον Πέτρο Παπαδόπουλο και τον Κώστα Προβατά, προσπάθησε να καλύψει όλα τα μουσικά γούστα και το πέτυχε στο μέγιστο βαθμό! κέφι, χοροί, διασκέδαση μέχρι 5.30 το πρωί της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρχαν πολλοί μαθητές και πολλές μαθήτριες, πολλοί φοιτητές και πολλές φοιτήτριες στον “Κόκκινο χορό” του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, το νέο “αίμα” δηλαδή που θα συνεχίζει να γράφει την ιστορία του Κομιτάτου, για τις επόμενες γενιές.

Οι διοργανωτές για μια ακόμη φορά ήταν στα πάνω τους, γιατί τέτοιες μέρες, χρόνια τώρα… έχουν διαγράψει από το μυαλό τους και το λεξιλόγιό τους, τη λέξη “Κούραση”.

 Οι εκδηλώσεις του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας κορυφώνονται το Σαββατοκύριακο της αποκριάς 25 και 26 Φεβρουαρίου 2017, που το Κομιτάτο ετοιμάζει… Υπερπαραγωγή! Ενδιάμεσα αναμένεται να υπάρξει την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017, αντιπροσωπεία Καρναβαλιστών του Κομιτάτου, στην Αποκριάτικη παρέλαση της Φιλιππιάδας! Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 19.00 ξεκινά η μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας με αφετηρία τη Λεωφόρο Ειρήνης και τερματισμό την παραλιακή οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Εκτός από τα Γκρουπ, θα συμμετέχουν όπως κάθε χρόνο και οι αυτοσχέδιες ομάδες Καρναβαλιστών του Κομιτάτου, αλλά και ο Καθένας και η καθεμιά που θα φορέσει μία Αποκριάτικη παρέλαση, μόνος, μόνη ή με την παρέα τους και θα ζήσει τη μεγάλη γιορτή. Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στα πλαίσια της τελετής λήξης του Καρναβαλιού, στις 5 το απόγευμα θα ξεκινήσει η ποδαράτη παρέλαση μικρών και μεγάλων από το “Μνημείο του Ναύτη” με τερματισμό την Πλατεία Ανδρούτσου. Στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Ανδρούτσου, θα στηθεί ένα υπαίθριο Αποκριάτικο πάρτι, με τα χορευτικά σχήματα που θα συμμετέχουν στην τελετή λήξης του Καρναβαλιού. Μόλις Σουρουπώσει θα ξεκινήσει η βαρκαρόλα με καπνογόνα και βεγγαλικά, από αλιείς που θα συμμετέχουν στην βαρκαρόλα και προς αυτή την κατεύθυνση το Κομιτάτο, καλεί όλους τους αλιείες να συμμετέχουν. Θα γίνει καύση ομοιώματος καρνάβαλου και το υπαίθριο πάρτι, θα συνεχιστεί στην πλατεία Ανδρούτσου!

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα