Πέμπτη, 28/03/2024 | 18:56

ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟ ΟΠΛΙΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΜΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

635 Προβολές
Σπύρος Πλέουρας | 09/02/2017, 4:02 μμ | 0 σχόλια

Σειρά επαφών με τον  υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο, και στελέχη του υπουργείου, είχε τις προηγούμενες ημέρες ο βουλευτής  Λευκάδας, Θανάσης Καββαδάς, με στόχο την κάλυψη θέσεων γιατρών στον Κάλαμο, Καστό και Μεγανήσι από στρατεύσιμους οπλίτες γιατρούς.
Ο βουλευτής στις συναντήσεις του εξέθεσε το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών από τα νησιά, και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι, ζητώντας την εφαρμογή του νόμου (Ν.4361/2016), βάσει του οποίου μπορούν να καλυφθούν κενές θέσεις ιατρικού προσωπικού από ιατρούς που υπηρετούν τη θητεία τους, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες υγείας των νησιών.
Στελέχη του υπουργείου Άμυνας, στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί τους ο κ. Καββαδάς, ανέφεραν ότι θα τοποθετηθεί στρατεύσιμος γιατρός στο νησί του Καλάμου το αργότερο έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τους ίδιους, θα προωθηθεί άμεσα προς υπογραφή στο υπουργείο Υγείας Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου ο οπλίτης γιατρός να τοποθετηθεί ως αγροτικός ιατρός και επομένως να έχει κανονικά τη δυνατότητα συνταγογράφησης.
Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα ο βουλευτής είχε καταθέσει την με αρ. πρωτ. 1620/29-11-2016 ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Εθνικής Άμυνας, και ασκώντας συνεχώς πιέσεις, ζήτησε την αξιοποίηση του σχετικού νόμου και την τοποθέτηση στρατεύσιμων ιατρών στα  νησιά του Καλάμου, του Καστού και του Μεγανησίου, προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νησιά αυτά.
Πάντως, σημειώνουμε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η μετάβαση γιατρών οπλιτών για κάλυψη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού σε απομακρυσμένες και άγονες περιοχές προϋποθέτει τη συναίνεση του οπλίτη.

Σχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Παρόμοια άρθρα